Michael Monroe: Positiivisuuden voi valita

Vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi vuonna 2013 valittu rockmuusikko Michael Monroe tunnustaa, ettei aina itsekään ole päivänpaiste. Hän muistuttaa kuitenkin, että jokainen voi vaikuttaa omaan mielialaansa.

kulttuuri
Michael Monroe.
Michael Monroe.Sannimari Lehtilä / Yle

Höyrylaiva Ukkopekan yläkerta kylpee syyskuun viimeisen päivän auringossa. Kiiltävä messinki jää kuitenkin loistossaan rockmuusikko Michael Monroen hymyn varjoon, kun mies menee ja pokkaa itselleen Vuoden positiivisimman turkulaisen tittelin.

Suomen rokkaavimman viisikymppisen ääneen lausuttu kiitos on vahva ja kumarrus tulee valintaraadin puheenjohtaja Pentti-Oskari Kankaalle luonnostaan.

Valintaraadin perustelut aina hyväkäytöksisestä miehestä taitavat pitää paikkansa, mutta voiko joku oikeasti olla aina hyväntuulinen?

Ajatuksen voima on todella vahva, ja sitä voimaa monesti aliarvioidaan.

Michael Monroe

- En minäkään tietenkään aina ole hymy huulilla, Monroe tunnustaa ja tehostaa asiaa näyttämällä, miten läpsii välillä kasvojaan ja hokee itselleen 'I feel great' -hyvänolonmantraa.

Monroella on siis tietoiset konstit, joilla voi saada aikaan positiivisemman vireen päiväänsä. Huonoihin fiiliksiin ei pidä eikä tarvitse alistua. Ne pitää tiedostaa ja sitten tehdä asioille jotain.

- Hyvä ja paha tulee aina tuplana takaisin. Ajatuksen voima on todella vahva ja sitä voimaa monesti aliarvioidaan.

Elämä opettanut myös rokkistaraa

Monroe muistaa joskus pohtineensa, että suomalaiset tuppaavat valittamaan melko pienistä asioista aika paljon. Ajat ovat kuitenkin hänen mukaansa paljon muuttuneet. Hyvä fiilis voi nykyisin syntyä suomalaisillakin esimerkiksi ilman viinaa.

- Aikanaan porukat oli aina ihan konttauskunnossa. Nyt osataan olla jo sivistyneemmin ja juodaankin vähemmän - jos ollenkaan!

Monroe kuitenkin tietää, että edelleenkin Suomessa aina löytyy jostain baarinnurkasta se kaljaa lipittävä, pahaa mieltä ilmoille jurnuttava suomalainen, joka kaipaa vierelleen kuuntelijaa. Turun kuuluisin rockmuusikko ei pidä kulttuurista, jossa ystävyyttä pidetään yllä toisia haukkumalla.

- Musta sellainen on yks alhaisimpia tapoja toimia, Monroe kuittaa.

- Kehusta tulee aina parempi mieli kaikille!

Oma hyvä mieli on arvokas ja sitä voi suojella

Kaikista ei voi eikä tarvitse pitää ja Monroen mukaan jokaisella on vapaus valita, kenen kanssa elämänsä ja päivänsä elää. Monroe suojelee itseään poistamalla negatiiviset ihmiset elämästään.

Itselle vahinkoa tuottavia ihmisiä pitää voida poistaa elämänpiiristä itse suuttumatta ja heitä satuttamatta.

Michael Monroe

- Jokainen on itse vastuussa tekemisistään ja olemisistaan. Itse pyrin eliminoimaan negatiiviset ihmiset ulos elämästäni. Heidät pitää vapauttaa rakkaudella minun elämänpolultani kulkemaan sitä omaa polkuaan, taiteilija muotoilee ja toteaa vanhan 'toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos' -konstin toimivaksi.

- Itselle vahinkoa tuottavia ihmisiä pitää voida poistaa elämänpiiristä itse suuttumatta ja heitä satuttamatta.

Valoisinkin juuttuu joskus varjoihin

Kirkas syysaurinko tunkee itsensä Turun positiivisimman miehen isoon hiuspehkoon ja pistää seesteisillä kasvoilla silmät siristykseen, kun otan puheeksi toivottomuuden. Millaisin sanoin Monroe haluaisi evästää heitä, jotka kamppailevat vaikeissa elämäntilanteissa?

Michael Monroe on Vuoden positiivisin turkulainen 2013.
Michael Monroe on Vuoden positiivisin turkulainen 2013.Sannimari Lehtilä / Yle

- Onhan se joskus vaikeaa, mutta uskon, että valoa löytyy lopulta aina. Sitä pitää vain jaksaa sitkeästi etsiä. Eikä se valo välttämättä ole se kuuluisa junan valo, joka tulee ja jyrää sut alleen, koittaa Monroe keventää.

Valon etsimiseen pitää hänen mukaansa suhtautua ennen kaikkea väkevällä asenteella.

- Aina tulee huonoja päiviä - tottakai. Kuitenkin samoin ja yhtä varmasti aina tulee myös hyviä päiviä ja hyviä juttuja, hän kannustaa.