1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kärkkäinen puolusti Magneettimedian juutalaiskirjoittelua

Magneettimedia-lehden päätoimittaja Juha Kärkkäinen puolusti lehden kirjoittelua maanantaina alkaneessa oikeusistunnossa. Kärkkäisen mukaan juutalaiskirjoittelun tarkoituksena on ollut kritisoida poliittisia vallankäyttäjiä.

Juha Kärkkäinen oikeudenkäynnissä.
Magneettimedia -lehden päätoimittaja Juha Kärkkäinen saapui maanantaina Ylivieska-Raahen-käräjäoikeuteen

Oikeudenkäynti ilmaisjakelulehti Magneettimedian juutalaiskirjoittelua vastaan päättyi maanantaina todisteiden kuulemiseen. Magneettimedian päätoimittaja Juha Kärkkäinen puolusti lehden julkaisuja pitkässä puheenvuorossaan.

Kärkkäinen puolusti kirjoituksia viittamalla lukuisiin muihin artikkeleihin ja kirjoihin. Hänen mukaansa Magneettimediassa julkaistut artikkelit ovat aiheellisia ja totuudenmukaisia.

Julkaisujen tarkoituksena on Juha Kärkkäisen mukaan ollut esittää kritiikkiä valtiota ja poliittista vallankäyttöä kohtaan eikä arvostella juutalaisia etnisenä tai poliittisena ryhmänä.

Kärkkäisen mukaan media on leimannut hänet antisemitistiseksi ja rasistiksi. Kärkkäinen kutsui meneillään olevaa oikeudenkäyntiä noitavainoksi.

Kasa todisteita viime tipassa

Puolustusasianaja kertoi Juha Kärkkäisen toimittaneen vielä sunnuntai-iltana kasan kirjallisia todisteita, joihin kaikkiin asianajaja ei enää itse ollut ehtinyt perehtyä.

Magneettimedia-julkaisuun on tulossa Kärkkäisen mukaan muutoksia. Sisältöä aiotaan muuttaa lähiaikoina rajustikin.

Ilmapiiri oikeudenkäynnissä on ollut rauhallinen, vaikkakin iltapäivän aikana todistelun aikana Kärkkäinen oli itse välillä kiihtyneessä tilassa.

Syyttäjän ja puolustusasianajan loppulausunnot annettiin päivän päätteeksi.