Karjalan Lennoston uusi hälytyspaikka-alue käyttöön

Rissalaan on rakennettu kaikkiaan neljä konesuojaa. Kaikkiaan hälytyspaikka-alue maksaa noin kymmenen miljoonaa euroa. Vastaanottotarkastus pidetään tänään.

Machine protection
Karjalan Lennoston Hornet-hävittäjä nousee ilmaan Rissalasta.
Keijo Salokangas / Yle

Karjalan Lennosto ottaa uuden Hornet-hävittäjien hälytyspaikka-alueen käyttöön lähiviikkoina. Rissalaan on rakennettu kaksi raskasta maapeitteistä konesuojaa ja kaksi keveämpää konesuojaa.

Niissä voi pitää valmiudessa neljää Hornet-hävittäjää ja suojat tarjoavat myös työskentelytilat henkilöstölle. Noin kymmenen miljoonaa euroa maksava hälytyspaikka-alue helpottaa Hornetien käyttöä sekä ilmatilan valvonnan päivystystä. Sillä on merkitystä myös ympäristön kannalta, koska aseistetuilla koneilla voi toimia aiempaa turvallisemmin.

Hälytyspaikka-alueen rakentaminen vie noin puolet Karjalan Lennoston käynnissä olevista 20 miljoonan euron investoinneista. Hälytyspaikka-alueen vastaanottotilaisuus pidetään tiistaina, mutta varsinaiseen käyttöön ottoon menee vielä muutamia viikkoja.

Karjalan Lennostolla on nyt parikymmentä Hornet-hävittäjää. Hävittäjät keskitetään jatkossa Siilinjärven Rissalaan ja Rovaniemelle, minkä takia Karjalan Lennostoon Horneteja on tulossa lisää kesällä 2014.