Eppu Normaali sai palkinnon musiikkielämän vauhdittamisesta

Tampereen palkinnon sai tänä vuonna Eppu Normaali. Ansioiksi luettiin esimerkiksi osuus manserockin synnyssä.

musiikki
Eppu Normaali esiintymässä pressitilaisuudessa Mutalassa.
Antti Eintola / Yle

Eput eli Martti Syrjä, Mikko Syrjä, Aku Syrjä, Juha Torvinen ja Sami Ruusukallio palkittiin Tampere-päivänä juhlallisesti manserock ansioistaan Tampereen palkinnolla. Palkinto annetaan vuosittain henkilölle, joka on elämäntyöllään tai toiminnallaan edistänyt Tampereen kehitystä ja tamperelaisten hyvinvointia tai lisännyt Tampereen vetovoimaa Suomen suosituimpana kaupunkina.

Tampereen kaupunki palkitsi bändin Unto Hietasen Lähtevät kurjet -veistoksella. Palkintoperusteina on mm. yhtyeen laaja tuotanto sekä sen näkyvyys ja kuuluvuus elokuvissa, televiossa ja näytelmissä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

"Eppu Normaalilla on tärkeä rooli tamperelaisessa manserock-ilmiössä ja suomalaisessa rockmusiikissa. 1970-luvulta alkaen yhtye on vaikuttanut suomalaisessa nuoriso- ja populaarikulttuurissa luoden kansainvälisen kevyen musiikin rinnalle suositun ja pysyvästi kansallisen, korkealaatuisen musiikkityylin."

Yhtye on myös työllistänyt Tampereen seudulla.

"Yhtye on hienolla tuotannolla ja esimerkillään vauhdittanut monin tavoin Tampereen seudun musiikkielämää. Eppu Normaalin mukana on noussut myös menestyksellistä luovan alan yritystoimintaa, joka on synnyttänyt uusia yrityksiä ja uusia työpaikkoja Tampereen seudulle."

Tampereen kaupunki myönsi lisäksi viisi Tampereen kaupungin I luokan kultaista ansiomitalia huomionosoituksena merkittävistä yhteiskunnallisista ansioista Tampereen kaupungin hyväksi.

Ansiomitalit myönnettiin Leivon Leipomolle, teknologiajohtaja Matti Sommarbergille, arkkitehti Erkki Karvalalle, elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaalle ja taidemaalari Pentti Kokolle.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus