Liikkuminen työpaikalla vaatii vain mielikuvitusta

Liikkuminen on vähentynyt muutamassa vuosikymmenessä vaikka liikunnan harrastaminen on yleistynyt. Vielä 70-luvulla työelämä ja muu arjen hyötyliikunta piti suomalaisia liikkeessä selvästi enemmän kuin nykyään. Pienillä muutoksilla työpäivästä voi tehdä aktiivisemman ja kroppa kiittää.

Kuva: Katariina Luoma / Yle

Suomalaisten fyysinen aktiivisuus on vähentynyt 30 vuoden aikana. Liikuntaa harrastetaan yhä enemmän, mutta hyötyliikunta ja liikkuminen ylipäätään on vähentynyt, selviää vuosina 1972-2007 tehdystä tutkimuksesta.

- Kaiken kaikkiaan valveillaoloaikana tapahtuva liike on vähentynyt selkeästi. Työelämä on huomattavasti passiivisempaa, mutta myös työmatkaliikunta on selvästi vähentynyt, sanoo Liike elämään -hankkeen projektipäällikkö Ahti Romo.

Passiivisuus ja paikallaan olo ovat kiistämätön haitta terveydelle. Nykyihmisen liikkumattomuutta edesauttaa niin päätetyö, pitkät työmatkat kuin entistä hektisempi työelämä.

Jokainen pystyy kuitenkin tekemään myös muutoksia parempaan,  asiantuntija lohduttaa. Aktiivisuutta voi lisätä sekä työpaikalla että vapaa-aikana.

Kuminauha ja ovenkahva muodostavat oivan jumppalaitteen. Kuva: Katariina Luoma / Yle

Venyttelyä ja tepastelua paikallaan pohdiskelun sijaan

Töissä kannattaakin pohtia voisiko työpisteeltä nousta välillä ylös. Olisiko osa työtehtävistä suoritettavissa seisten? Voisiko päivän tuumaustauot käyttää venyttelyliikkeiden tekemiseen? Parhaimmillaan ajatuskin kulkee jouhevammin, kun lähtee välillä liikkeelle.

Menetelmät voivat kuulostaa mitättömiltä, mutta jo lyhyt lihasten ja nikamien aktivointi päivän mittaan tuottaa tulosta ja parantaa aineenvaihduntaa. Vauhtiin päästyä vain mielikuvitus on rajana.

- Pienistä puroista syntyy suuri joki. Sillä tavalla pystyy esimerkiksi vaikuttamaan energian kulutukseen, Ahti Romo huomauttaa.

Hän myöntää, että myös työpaikalla on oma vastuunsa siitä, miten työntekijöiden arkeen saataisiin lisää liikettä. Työpaikka voi tarjota virikkeitä ja innostaa.

Kuva: Katariina Luoma / Yle

- Työpaikan olosuhteet ovat selkeästi työnantajan vastuulla. Onko meillä olemassa seisomatyöpisteitä tai sähköpöytiä, joiden avulla työntekijä voi seistä ainakin osan päivästä?

Työnantaja ei voi kuitenkaan liikkua työntekijän puolesta. Motivaatio on löydyttävä jokaisesta itsestä. Vapaa-ajalla kannattaakin miettiä, mikä olisi itselle sopiva liikkumisen laji.