Kouvolan suur-yt:t käyntiin lokakuussa

Satojen työntekijöiden vähentämiseksi tähtäävät yt-neuvottelut voivat pääluottamusmiehen arvion mukaan kestää jopa ensi vuoden puolelle. Henkilöstöjohtaja toivoo, etteivät neuvottelut venyisi liiaksi.

Kotimaa

600 työntekijän vähentämiseen tähtäävät Kouvolan yt-neuvottelut alkavat tässä kuussa. Kouvolan henkilöstöjohtajan Päivi Karhun mukaan tavoitteena on, että neuvottelut saadaan käyntiin kuun puolivälin jälkeen.

Neuvottelut kestävät todennäköisesti kauemmin kuin lakisääteiset kuusi viikkoa. Toimihenkilöliitto Jytyn Kouvolan pääluottamusmies Merja-Liisa Voutilainen uskoo neuvotteluiden voivan kestää huomattavasti normaalia pidempään.

– Melkein ajattelisin, että ensi vuoden puolelle menee. Tällainen iso laiva kääntyy hitaasti, Voutilainen sanoo.

Myös Päivi Karhu uskoo, että neuvoteltavaa riittää yli kuudeksi viikoksi, koska käsiteltäviä asioita on paljon. Hän toivoo kuitenkin, että asioiden käsittely ei pitkity liikaa.

– Henkilöstökin toivoo, että asiat eivät kauheasti veny. Toki voi olla, että yksittäisiä asioita käsitellään vielä ensi vuoden puolella, Karhu kertoo.

Voutilaisen mukaan kaupungin työntekijät ovat tällä hetkellä odottavalla kannalla.

– Kukaan ei tiedä, joutuuko lähtemään vai ei, hän toteaa.

Kouvolan henkilöstövähennykset on määrä tehdä ensi vuoden aikana. Kaupunki tavoittelee vähennyksillä noin 20 miljoonan euron säästöjä.