Winwindin talousahdinko syvenee – yrityssaneerauksen keskeytystä haettu

Tuulivoimayhtiö Winwindin talousvaikeudet pahenevat yhä. Selvitysmies hakee yrityssaneerausmenettelyn keskeyttämistä. Yhtiölle on kertynyt uutta velkaa, jota se ei pysty maksamaan.

talous
Roottorin nosto alkaa olla kiinnitystä vaille valmis.Yle / Raine Martikainen

Tuulivoimayhtiö Winwindin talousongelmat syvenevät. Selvitysmies on eilen hakenut yrityssaneerausmenettelyn keskeyttämistä. Asianajotoimisto Bützowista kerrotaan, että Winwind on varaton eikä se ole voinut maksaa yrityssaneerauksen aikana syntyneitä uusia velkoja.

Asianajotoimiston mukaan on todennäköistä, että tuulivoimayhtiön varat eivät riitä saneerausmenettelystä aiheutuvien kustannusten kattamiseen. Se ei ole pystynyt selviytymään velvoitteistaan elokuun jälkeen.

Winwindin tuotanto on keskeytetty sen saamista tilauksista huolimatta. Tavarantoimittajat ovat vaatineet yhtiöltä heikon taloustilanteen vuoksi etukäteismaksuja, joita se ei ole pystynyt maksamaan.

Yhtiö arvioi käyttöpääomatarpeekseen 2,5 miljoonaa euroa lokakuun loppuun mennessä. Rahoitusneuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta.

Espoon käräjäoikeuden mukaan tuomari tekee päätöksen yrityssaneerauksen keskeyttämisestä mahdollisesti jo tänään. Jos yrityssaneerausmenettely keskeytetään, voidaan Winwind hakea konkurssiin.

Käräjäoikeudesta kerrotaan myös, että moni konkurssihakemuksensa peruuttanut velkoja haki yhtiötä konkurssiin myöhemmin uudelleen. Yhtiön suurimpiin velkojiin kuuluu Haminan kaupungin kiinteistöyhtiö Hailikari.

Winwindillä on ollut talousvaikeuksia jo pitkään. Winwindin Haminan tehtaalla on käyty monet yt-neuvottelut viime vuosien aikana. Työntekijät ovat lomautettuina tälläkin hetkellä.