1. yle.fi
  2. Uutiset

Tähdet tanssivat Mikkelin Rantakeitaassa

Lähes kaikki Suomen parhaat kilpatanssijat valtaavat Rantakeitaan parketin valtakunnallisissa Mikkeli GP-kilpailuissa.

Kotimaan uutiset
Mikkelin Urheilutanssijoiden Jaana Kemppainen ja Henrik Nordman.
Mikkelin Urheilutanssijoiden Jaana Kemppainen ja Henrik Nordman.Raimo Ulmanen

- Rantakeitaan kylpyläpuoli on suljettu yleisöltä ja sen ansiosta olemme saaneet kilpailijoille erinomaiset pukuhuonetilat. Tilaahan tanssijat tarvitsevat, kun vaihtavat pukujaan tanssien välillä. Nyt ei kilpailijoiden tarvitse olla kuin sillit purkissa, kertoo Mikkelin Urheilutanssijoiden varapuheenjohtaja Jorma Lifländer.

Lifländer kehuu myös Rantakeitaan lattiaa.

- Lattia soveltuu kilpatanssiin sellaisenaan tosi hyvin, sillä sen pito-ominaisuudet ovat erinomaiset.

Mikkelin Urheilutanssijat ovat valmistelleet kilpailua reilun vuoden verran. Talkoolaisia on puurtamassa yli 60, joten pienelle seuralle kisat ovat iso ponnistus.

- Isoin asia on luonnollisesti ollut talouden hoitaminen. Kiitos mikkeliläisille yrityksille, että ovat lähteneet mukaan ja myös kaupungille, joka on joustanut erilaisissa järjestelyissä, sanoo Lifländer.

GP-kilpailuissa on mukana noin 140 paria ja he jakautuvat kahdeksaan eri tanssiluokkaan. Nuorimmat ovat alle 15-vuotiaita, vanhimmat kuudenkympin tienoilla.

Parketilla on myös kaksi paria Virosta ja yksi pari Venäjältä.

- GP-kisoissa yli puolet tuomareista pitää olla ulkomailta ja meille tuomarit tulevat Latviasta, Hollannista ja Venäjältä, kertoo Lifländer.

Jorma Lifländerin mukaan Venäjä on tällä hetkellä kovin kilpatanssimaa.

- Venäjä on kova. Siellä tehdään tosi kovaa juniorityötä jo ihan nuoresta lähtien. Saksa ja Italia tulevat heti Venäjän takana. Suomi on puolestaan pärjännyt senioriluokissa erinomaisesti.

Etelä-Savossa kilpatanssia harrastetaan kolmessa seurassa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Toiminta on vireää ja kilpailevia pareja löytyy joka kaupungista.

Lue seuraavaksi