Solidium putosi tappiolle - Outokummusta ja Talvivaarasta isot arvonalennukset

Solidiumin nettotulos putosi 232 miljoonaa euroa tappiolle Outokummun, Talvivaaran ja Rautaruukin osakkeista tehtyjen arvonalentumiskirjausten takia.

talous
Solidiumin kyltti.
Yle

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin sijoitusten tuotto viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden kesäkuun loppuun oli liki 14 prosenttia. Vuotta aiemmin sijoitukset olivat 15 prosenttia pakkasella. Solidium ilmoittaa, että sen sijoitustuotto on selvästi ylittänyt valtionvelan keskikoron.

Nettotulos putosi 232 miljoonaa euroa tappiolle Outokummun, Talvivaaran ja Rautaruukin osakkeista tehtyjen arvonalentumiskirjausten takia. Kokonaiskirjaus oli 679 miljoonaa euroa. Outokummun osuus tästä on 545 miljoonaa euroa, Rautaruukin 30 miljoonaa ja Talvivaaran 104 miljoonaa euroa.

Voitto ilman arvonalentumisia on 446 miljoonaa euroa.

Pääoman palautuksena maksetaan voitonjakoa valtiolle 800 miljoonaa euroa, sama summa kuin vuosi sitten.

Yrityksen velattoman omaisuuden arvo on edelleen liki seitsemän miljardia euroa.

Yhtiö vahvisti hallituksen puheenjohtajan palkkioksi 5 500 euroa kuukaudessa, varapuheenjohtajan palkkioksi 3 000 euroa ja jäsenten palkkioksi 2 500 euroa. Kokouskohtainen palkkio on 600 euroa.

Solidiumin hallitukseen valittiin uusina jäseninä Lassila & Tikanojan hallituksen puheenjohtaja Heikki Bergholm ja Eero Heliövaara, Solidiumin omistajaohjausosaston päällikkö.