PPO irtisanoo 11 - uudet yt-neuvottelut ensi viikolla

PPO Yhtiöt irtisanoo 11 työntekijää tuotannollista tehtävistä ja aloittaa uudet yt-neuvottelut. Neuvottelut liittyvät keväällä tehtyyn Elisa-kauppaan, jossa Elisa osti PPO Yhtiöt yli sadalla miljoonalla eurolla. Tavoitteena on, että PPO Yhtiöt voidaan sulauttaa Elisaan vuoden vaihteessa.

yhteistoimintamenettely
Elisan työntekijä.
Yle

Elisa-kauppaan liittyneiden yt-neuvottelujen tuloksena lisäksi 19 työntekijää ulkoistetaan Elisan kumppanille Eltelille. Työntekijät siirtyvät infraverkkoja rakentavan Eltelin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Loput neuvottelujen piirissä olleista noin 90 työntekijästä jatkavat joko Elisan tai PPO:n palveluksessa pääosin nykyisillä paikkakunnilla. Työntekijöiden parissa tunnelmat olivat tiistaina helpottuneet, kun neuvottelujen tulos viimein selvisi.

- Tätä asiaa on puitu kauan suuntaan jos toiseen. Lopputulos oli henkilöstön kannalta kohtuullisen hyvä, koska irtisanottavien määrä oli pienempi mitä pelättiin, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies Kimmo Marjakangas.

Marjakankaan mukaan osa ulkoistetuista työntekijöistä on myös helpottuneita siitä, että ulkoistaminen tapahtuu nimenomaan Eltelille.

- Eltelin kanssa töitä on tehty jo pitkään, joten kyseessä ei ole mikään hyppy tuntemattomaan, Marjakangas sanoo.

Uudet yt-neuvottelut ensi viikolla

Ensi viikolla yhtiössä alkavat uudet yt-neuvottelut, jotka koskevat asiakasliiketoiminnoissa ja tukitoiminnoissa työskentelevää henkilöstöä.

- Henkilöstön määrä näissä tehtävissä on noin 65 henkilöä ja arvioimme, että vähennysmäärä olisi noin 20-40 henkilöä, kertoo PPO Yhtiöiden toimitusjohtaja Ari Punkkinen.

Työntekijöiden edustaja toivoo toisen yt-kierroksen sujuvan samaan tapaan kuin ensimmäisen.

- Ei paljon ehtinyt muste kuivua, kun uudet yt-neuvottelut jo aloitettiin. Toivotaan, että ihmisille löydettäisiin uusia töitä ja irtisanottavien määrä olisi sitten todellisuudessa pienempi, mitä nyt on ennakoitu, Marjakangas sanoo.