1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Minna Joenniemestä Mäntän kesän kuraattori

Minna Joenniemi on valittu Mäntän kuvataideviikkojen ensi kesän kuraattoriksi. Joenniemi tunnetaan muun muassa useista Yleisradion ohjelmista.

Minna Joenniemi. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Kuvapalvelu

Mäntän kuvataideviikkojen tuleva kuraattori, Minna Joenniemi on monialainen kulttuuritoimittaja. Hän on toimittanut, ohjannut ja juontanut ohjelmia Yleisradiossa vuodesta 2001. Joenniemi on ideoinut useita tv-ohjelmia kuten Runo-, Talo- ja Taideraadin sekä rakennussuojelusarjan Suojele minua!

Minna Joenniemi myös valitsi Finlandia-palkinnon saajan vuonna 2010.

– Tein kymmenen vuotta Runoraatia, joten minut mielletään runoihmiseksi, mutta kuvataiteeseen minulla on vanhempi ja vahvempi suhde. Mäntän kuvataideviikot kuuluvat kesääni. Se on aina matkan arvoinen kattava katselmus siitä, mikä on kiinnostavaa kuvataiteessa juuri nyt, Minna Joenniemi sanoo.

Uusi kuraattori tuo aina kuvataideviikoille oman näkökulmansa nykytaiteeseen. Minna Joenniemi lupaa, että ensi kesänä Mäntässä eri taiteenlajit kohtaavat.

– Elämäni rikkaus on, että saan seurata laajasti eri taiteen lajeja. Monitaiteisuus on tullut kuvataiteisiin jäädäkseen. Ensi kesän kuvataideviikoilla on olennaista hetkeen tarttuminen.  Mielessäni on näyttely, joka ravitsee, ravistelee ja vahvistaa ihmistä kaiken kriisipuheen keskellä, Minna Joenniemi jatkaa.

Seuraavan kerran Mäntän kuvataideviikot järjestetään 15.6.31.8.2014.