LUT saa uutta virtaa Venäjä-osaamiseen

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla aloittaa vuoden alusta Venäjän talouden asiantuntija. Tehtävään on valittu valtiotieteen tohtori Pekka Sutela. Hänen tehtävänään on innostaa opiskelijoita näkemään Venäjän mahdollisuudet.

Venäjän talous
Pekka Sutela
Pekka Sutela Yle

Valtiotieteen tohtori Pekka Sutela on nimitetty Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon Professor of Practice -tehtävään Venäjän talouden asiantuntijaksi. Hän aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa.

Sutela on kansantaloustieteilijä, joka on keskittynyt ensin Neuvostoliiton ja sitten Venäjän taloudelliseen kehitykseen ja talouspolitiikkaan. Hänen asiantuntemuksensa ja pitkä kokemuksensa opettajana ja tutkijana vahvistaa ja tukee entisestään yliopiston Venäjä-osaamista. Sutela on julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita Neuvostoliiton ja Venäjän taloudellisesta kehityksestä. Hän työskenteli pitkään eri tehtävissä Suomen pankissa. Pekka Sutela on opettanut Helsingin yliopistossa, ja tällä hetkellä hän on vierailevana professorina Ranskassa.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa Sutela työskentelee erityisesti Venäjästä kiinnostuneiden tutkijoiden tutkimusryhmissä. Hänen tehtävänään on innostaa sekä opiskelijoita että eri alojen tutkijoita näkemään Venäjän mahdollisuudet.

- Taloustieteellisen Venäjä-tutkimuksen heikkous suomalaisissa yliopistoissa on ilmeinen, ja toivon voivani vahvistaa sitä, Sutela painottaa.