1. yle.fi
  2. Uutiset

STTK:n Mäenpäälle muhkea eläköitymispaketti: erityistehtävät ja lisäeläke

Malttitupoa sorvannut STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää lopettaa puheenjohtajana joulukuussa. Hän jatkaa kuitenkin nykyisellä palkalla erityistehtävissä, kunnes voi jäädä eläkkeelle 60 täytettyään. Harva nauttii enää samantyyppisiä etuja.

politiikka
STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää lehdistötilaisuudessa.
STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää lehdistötilaisuudessa Helsingissä 31. tammikuuta.Yle

Mikko Mäenpää on johtanut STTK:ta vuodesta 2000. Kun Mäenpää valittiin jatkokaudelle vuonna 2009, sovittiin myös työsuhteen ehdoista ja jatkosta puheenjohtajuuden jälkeen. Sopimuksen teki STTK:n hallitus.

Mäenpää ei halua itse kommentoida eläköitymisjärjestelyitään. Hänen puolestaan eläkejärjestelystä Yle Uutisille kertoo STTK:n hallituksen varapuheenjohtaja Antti Rinne.

- Mikko Mäenpäällä oli vaihtoehto, että hän olisi voinut siirtyä muihin tehtäviin. STTK:n liittojen ja ja hallituksen mielestä oli tärkeää, että Mäenpää jatkaa tässä tehtävässä. Silloin sitten käytiin läpi tilanne, ja Mäenpää suostui jatkamaan vielä yhden kauden, Rinne sanoo. Rinne oli tuolloin yhtenä hallituksen jäsenenä pyytämässä Mäenpäätä jatkamaan.

Vuonna 2009 sovittiin myös, että kun puheenjohtajuus päättyy joulukuussa 2013, Mäenpää jää STTK:n palvelukseen muuttumattomin työehdoin kunnes täyttää 60 vuotta. Sen jälkeen hän voi jäädä eläkkeelle 60-vuotiaana.

- Hänellä on STTK:n vanhaan eläkesääntöön liittyvä eläke tulossa kuusikymppisenä. Me arvioitiin, että me tarvitaan Mikon palveluksia sen loppuajan myöskin, Rinne perustelee.

Vielä ei ole tarkkaan sovittu, mitä töitä Mäenpää tekee puheenjohtajuuden jälkeen seuraavina yhdeksänä kuukautena. Luvassa on ainakin kansainvälisiä tehtäviä. Hän saa kuitenkin edelleen puheenjohtajan palkkaa.

- Hänen työtehtävänsä tulevat olemaan sen tasoisia, että palkka on perusteltu.

Rinne ei halua arvioida, miltä Mäenpään kanssa aikoinaan tehty sopimus näyttää tämän hetken työmarkkinatilanteessa, kun palkansaajilta edellytetään tiukkaa palkkamalttia.

- On tärkeää muistaa tämä tausta, ne ovat henkilökohtaisia ehtoja, Rinne perustelee.

Työmarkkinajohtajien erityiseduista on luovuttu vähitellen

STTK:ssa 60-vuoden iässä eläkkeelle jäämisen mahdollistaa työnantajan maksama lisäeläke, jota saa viralliseen eläkeikään asti. Etu on poistumassa, kun vanha polvi jää pois töistä - esimerkiksi STTK:ssa enää muutama henkilö nauttii etua.

- No, esimerkiksi mulla ei ole enää minkäänlaista eläkejärjestelyä, Rinne sanoo.

Myös SAK:ssa osa henkilöstöstä voi vielä jäädä eläkkeellee 60-vuotiaana. EK:ssa eläkeikä on kaikille 63.

Mäenpään palkka on keskusjärjestöjohtajista keskitasoa - etuineen noin 14 000 euroa kuukaudessa. Se on enemmän kuin SAK:n puheenjohtajalla ja vähemmän kuin Akavan puheenjohtajalla, koska johtajien palkka on suhteessa jäsenistön palkkatasoon. Työnantajapuolella palkat ovat tuntuvasti suuremmat, EK:n toimitusjohtajan vuosipalkka on 340 000 euroa.

Suurin osa johtajista istuu myös esimerkiksi eläkeyhtiöiden hallituksissa, mistä he saavat lisätuloja. Mäenpää luopuu paikastaan Varmassa, kun puheenjohtajuus päättyy.

Työmarkkinajohtajat ja liittopuheenjohtajat ovat harvoin lopettaneet työuraansa kesken. Jos työ on päättynyt ennen eläkeikää, johtajille on järjestelty muita töitä.

Johtajaurallaan umpikujaan joutuneillekin on yleensä etsitty uusi pesti. Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen joutui eroamaan tehtävästään puolustettuaan eläkejohtajien suuria palkkoja, mutta hänelle järjestyi uusi työ Teollisuuden palkansaajien johdosta. Työnantajapuolella TT:n Johannes Koroma irtisanoutui mutta sai työn PT-säätiön asiamiehenä. EK:n puheenjohtaja Mikko Pukkinen oli ensimmäinen, joka sai potkut.

Mäenpäälle hyvät työehdot kuitenkin tarjottiin, jotta hän jäisi taloon.

Johtajien erityisedut ovat huvenneet vähitellen. Eläke-edun lisäksi esimerkiksi autoetu on enää muutamilla. Ammattiyhdistyspuolella Mäenpään työehtoja ei pidetä mitenkään erikoisina, mutta toisaalta samanlaisia etuja eivät enää muut nauti. Joidenkin mielestä järjestely ei ole enää tämän päivän tapa.

STTK:ssa ei ole vielä mietitty, millaisin ehdoin seuraava johtaja palkataan.

Lue seuraavaksi