Kuopion pääterveysaseman korjaus alkaa

Korjauksen aikana terveysasema on koko ajan käytössä, vaikka osa vastaanottopaikoista on suljettuna. Yksi rakennuksen kerros on kerrallaan suljettuna. Esimerkiksi kellarissa korjataan kesäkuisen rankkasateen aiheuttamia vaurioita.

rakennukset

Kuopion pääterveysaseman sisäosien ja talotekniikan korjaus alkaa lokakuussa. Työ suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensin korjataan rakennuksen alin kerros. Toinen vaihe alkaa joulukuussa 2013 ja sen aikana korjataan loput rakennuksen viidestä kerroksesta.

Korjaus valmistuu alkuvuonna 2015.

Remontissa tehdään monia rakennuksen suunnitellun elinkaaren kannalta tärkeitä töitä ja parannetaan sisäilman laatua ja tilojen käytettävyyttä.

Kesäisen rankkasateen vauriot korjataan samassa yhteydessä. Vaurioita tuli kellariin. Näiden vaurioiden korjaaminen on syy siihen, että korjaus alkaa jo lokakuussa. Työt oli aiemmin tarkoitus aloittaa vasta joulukuussa.

- Koko talon lattiapinnoitteet korjataan. Ne ovat linoleumia, ja ainakin osa niistä on vaurioitunut. Korjaukseen yhdistetään tärkeät elinkaarikorjaukset. Samalla uusitaan atk-verkko. Kaikki avattavat alakatot puretaan ja puhdistetaan, rakennuttajainsinööri Marko Väätäinen kertoo.

Pääterveysasema on töiden aikanakin käytössä. Työn edetessä esimerkiksi vastaanottopaikkojen sijaintien muutoksista tiedotetaan rakennuksen pääsisäänkäynnin ovella.

Korjausten kustannuksia ei toistaiseksi tarkkaan tiedetä, sillä urakkalaskenta on menossa.

- Kustannukset ovat useita miljoonia euroa, rakennuttajainsinööri Marko Väätäinen kertoo.

Korjaussuunnittelu on jatkunut 1,5 vuoden ajan. Nyt suunnitelmat ovat valmistuneet ja työt pääsevät alkamaan.