1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nuorille nyt

Nuorille. Nyt! -kampanjassa luvattu yli 10 000 työ- ja harjoittelupaikkaa nuorille

Työpaikkoja ovat luvanneet muun muassa pikaruokaketjut McDonald's ja Hesburger.

Ylen koordinoima Nuorille. Nyt! -kampanja on saavuttanut yhden tavoitteistaan, eli kampanjaan on kertynyt yli 10 000 lupausta työ-, kesätyö-, oppisopimus- tai harjoittelupaikoista nuorille. Paikkoja on tarjottu nyt lähes 12 650.

Viime viikolla kampanjassa lanseerattiin Suomen lasten ja nuorten säätiön Vastuullinen kesäduuni 2014 -kampanja. Siihen ilmoittautui heti ensimmäisellä viikolla 31 yritystä,  jotka tarjoavat yhteensä 8 135 työpaikkaa ensi vuodelle.

Nuorille. Nyt -kampanjan yhteistyökumppanin Suomen Yrittäjien Kaikille nuorille töitä -haasteessa on tähän mennessä annettu 3 389 lupausta työ- ja työharjoittelupaikoista. Paikoista on täytetty 1 442.

Nuorille töitä. Nyt! -tv-ohjelman kautta on kertynyt tähän mennessä yhteensä 680 työ- ja työharjoittelupaikkaa. Lisäksi McDonald's lupasi viime viikolla avata 440 työpaikkaa tulevana keväänä. Hesburger puolestaan ilmoitti sadasta uudesta työpaikasta.

Neuvonta- ja ohjauspalvelu Suunnan kautta on kampanjan aikana autettu yhteensä 200 nuorta eri puolilta Suomea joko työn tai opiskelun pariin.

Nuorille. Nyt! -kampanjan tavoitteena on tarjota yhteistyökumppanien kanssa 10 000 työ-, oppisopimus-, kesätyö- tai harjoittelupaikkaa nuorille sekä aktivoida 2 000 uutta aikuista vapaaehtoistyöhön.