1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaamos

Syksyn pimeyteen piristystä purkista ja puista

Luonnonvalon ja lämmön hiipuessa iloa arkeen voi löytää yllättävän pienistä ja lähellä olevista asioista. Yksi luottaa vitamiinien voimaan, toinen teehen ja kolmas kirjoihin.

Pihlajanlehti ruskaväreissä
Kuuntele, millaisia piristysvinkkejä kaamoksen varalle antoivat Jyväskylän keskustassa liikkuneet.
Pihlajanlehti ruskaväreissä
Kuuntele, millaisia piristysvinkkejä kaamoksen varalle antoivat Jyväskylän keskustassa liikkuneet.

Kun takana on lämmin ja aurinkoinen kesä, voi edessä oleva pimeä ja viileä vuodenaika saada mielen matalaksi. Veera Manninen kyseli Jyväskylän keskustassa liikkuvilta, millaisin eväin kaamosaikaan kannattaisi valmistautua.

Vastauksista käy ilmi, että ihmiset ammentavat iloa ja voimaa syysarkeen muun muassa luonnosta, hyvästä seurasta ja kynttilän valosta. Moni toteaa, että varsinkin alkuun pimenevät illat ja sateet tuntuvat raskailta.

- C-vitamiinia, ystävien kanssa seurustelua ja kirjastosta kirjoja, kuvailee eräs nainen kaamosreseptiään.

Huopiin kääriytyminen ja kuuma juoma saavat myös kannatusta.

- Ostan kynttilöitä, istun sisällä villasukat jalassa viltin alla ja hörpin teetä. Se, että välillä pilkistää aurinko, niin se auttaa ja ikkunasta katselukin, kun linnut pyörii siinä ihan lähellä.

Virkeyttä ammennetaan niin ikään kauniista maisemista.

- Luonnossa liikkumisesta tulee raitista ilmaa. Lähtemällä metsälenkille vaikka sienestämään tai puolukkaan, niin se kummasti piristää.

- Luontokin on vielä upean näköinen. Piristäähän se, kun näkee ihaniä värejä puissa. Ei kaamosaika tunnu liian raskaalta. Meillä on ollut ihana kesä ja syksykin vaikuttaa aika mukavalta.