1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailma kylässä on Vuoden festivaali

Vuoden festivaali on valittu vuodesta 1999 alkaen tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta kehityksestä, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta.

kulttuuri
Yleisöä teltassa.
Yleisöä Mekong-lavalla.Rami Aapasuo / Maailma Kylässä

Finland Festivals on valinnut Helsingissä toukokuun lopussa järjestettävän Maailma kylässä -festivaalin Vuoden festivaaliksi 2014.

Valitsijat perustelevat valintaansa sillä, että Maailma kylässä yhdistää avoimesti, ennakkoluulottomasti ja ilman raja-aitoja erilaisia kulttuureita niin musiikin, ruuan kuin puheenkin muodossa.

Tapahtuma takaa esteettömän pääsyn kaikenlaisille ihmisille ja kokoaa suuren kansainvälisen joukon kokemaan uutta, näkemään ennen näkemätöntä ja suhtautumaan maailman monikulttuuriseen kirjoon intohimoisella uteliaisuudella.

Festivaali ei kaihda vaikeitakaan teemoja ja antautuu musiikin ohella älykkääseen keskusteluun kaiken maailman aiheista, yhteistyössä lukuisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Vuoden festivaali on valittu vuodesta 1999 alkaen tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta kehityksestä, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta.

Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla, sanoo, että valinta on alan toimijoiden ja ammattilaisten oma tunnustus, jolla halutaan korostaa festivaalin sisällön ja tason merkitystä sekä uudistumista.

Festivaalikollegat palkitsevat vuosittain omasta joukostaan erinomaiseksi havaitun tapahtuman.

Maailma kylässä -festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi pitää huomiota todella hienona tunnustuksena lähes 20 vuotta Helsingin ja Suomen festivaalikenttää värittäneelle tapahtumalle. Festivaalia on usein Korven mukaan sanottu niin uniikiksi, ettei sitä voi lokeroida minkään termin alle.

- Kaikilla saakin olla meistä oma näkemyksensä: poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, eksoottinen ruokakarnevaali tai ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena. Vuoden festivaali -titteli kokoaa alleen kaikki tapahtuman ulottuvuudet.

Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry, joka on yli 300 kehitysyhteistyöstä kiinnostuneen suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja Suomen johtava kehityspolitiikan järjestöasiantuntija.

Lue seuraavaksi