Loimaan Bisons jahtaa hattutemppua

Reilusti uudistunut Loimaan Bisons taistelee alkavalla kaudella kotimaan kenttien lisäksi Euroopan parketeilla. Tuplamestari on ensimmäinen suomalaisjoukkue Eurocupissa 14 vuoteen.

urheilu
Koripalloilija Tuukka Kotti pitää koripalloa kädessään.
Kalle Mäkelä / Yle

Kaksi perättäistä koripallon Suomen mestaruutta vienyt Loimaan Bisons lähtee Korisliigaan suurena suosikkina.

Biisonilauma jahtaa hattutemppua uudella ilmeellä, sillä viime mestaruuksien takuumiehet Jeb Ivey ja Martin Zeno pelaavat jatkossa ulkomailla.

Joukkueen päävalmentaja Greg Gibson sanoo, että mestaruuden sijaan joukkueen kannattaa keskittyä pelaamaan laadukasta koripalloa.

- Olemme aika uudistunut joukkue, sillä meillä on kuusi uutta pelaajaa. Se vie aikaa, että saamme pelimme kulkemaan.

Loimaalaiset lähtevät alkavaan kauteen lähes tuplasti viime vuotta suuremmalla budjetilla. Kasvanut budjetti näkyy entistä laajempana pelaajamateriaalina.

- Tämä on mahtava tilanne, sillä nyt jokaisen on pelattava tosissaan koko ajan. Kaikki tietävät, että mikäli he eivät pelaa lujaa tai järkevästi, siellä on aina joku kärkkymässä peliaikaa heidän takanaan.

- Tilanne on toisaalta myös haastava. Meidän on pidettävä 12 pelaajaa motivoituneena koko kauden ajan, Gibson kertoo.

Puolet joukkueesta uudistui

Varsinkin kahtena viime kautena Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Jeb Iveyn lähtö kirpaisee. Bisons on paikannut joukkueensa aukkoja hankkimalla kuusi uutta pelaajaa.

Kaikki tietävät, että siellä on aina joku kärkkymässä peliaikaa heidän takanaan.

Greg Gibson

Ulkomailta loimaalaisten haaviin tarttuivat Kreikasta hankittu Billy Keys, NBA:n farmiliigassa pelannut Ralph Sampson III sekä Ranskassa viime kauden viettänyt Justin Hawkins.

Uusia kotimaisia kasvoja joukkueessa ovat EM-kisoissa loistanut Tuukka Kotti sekä maajoukkuerinkiin kuuluvat Antto Nikkarinen ja Carl Lindbom.

Päävalmentaja Gibson uskoo, että joukosta nousee esiin uusia johtajia joukkueen jättäneiden tähtien tilalle.

- On vaikeaa korvata kaksi suurta pelaajaa ja johtajaa. Takamiehen tontille odotamme johtajuutta Billy Keysiltä. Tietysti odotamme, että myös maajoukkuemiehet Tuukka Kotti ja Mikko Koivisto nousevat esiin.

- Saimme myös hyviä uutisia Justin Hawkinsin osalta. Hän loukkasi itsensä harjoituspelissä, mutta onneksi vamma ei ollut niin vakava kuin aluksi pelättiin. Hawkins jatkaa meillä ja hän on täydessä pelikunnossa lähitulevaisuudessa, Gibson kertoo.

Italian kentiltä Suomeen palannut Tuukka Kotti on selvillä siitä, mitä häneltä odotetaan.

- Yritän auttaa joukkuetta kokemuksellani ja tuoda lisää energiaa ja voimaa korin alle. Toki tässä porukassa on paljon muitakin kokeneita kavereita. Amerikkalaisten lisäksi meillä pelaavat runkopelaajat Mikko Koivisto, Matti Nuutinen ja Ville Mäkäräinen ovat olleet voittamassa mestaruuksia tänne, Kotti summaa.

Europelit harvinaista herkkua suomalaisille

Kotimaan parkettien lisäksi Bisons taistelee alkavalla kaudella Eurocupissa. Kilpailussa ei ole nähty suomalaista joukkuetta 14 vuoteen. Turnauspaikka merkitsee paljon koko seuralle. Varsinkin uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta jahtaava Tuukka Kotti odottaa europelejä vesi kielellä.

Emme lähde Eurocupiin vain katselemaan. Yritämme voittaa pelejä ja tavoitteenamme on päästä toiselle kierrokselle.

Tuukka Kotti

- Onhan se upea juttu jokaiselle. Suomalaiselle pelaajalle ei tule tällaista mahdollisuutta kovin usein eteen. Tämä on hienoa myös faneille, jotka pääsevät seuraamaan kovia pelejä, Kotti sanoo.

Kotti on varma siitä, että Bisonsilla on realistiset mahdollisuudet pärjätä myös kansainvälisillä parketeilla.

- Emme me lähde Eurocupiin vain katselemaan. Yritämme voittaa pelejä ja tavoitteenamme on päästä toiselle kierrokselle, jotta pelimme siellä jatkuisivat vielä joulun jälkeenkin.

Greg Gibson toivoo, että biisonilauma rynnistää Euroopan kentillä yhtä lujaa kuin kotimaan saleissakin.

- Suomalaista koripalloa ei juuri arvosteta. Olisi mahtavaa päästä nostamaan Suomen koripalloa esiin. Se tulee olemaan suuri haaste, mutta me aiomme tehdä lujasti töitä ja jokainen tekee varmasti parhaansa, Gibson toteaa.