1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auerin vanhemmat todistivat oikeudessa

Molemmat esiintyivät varsin rauhallisesti ja viesti oli sama. He pitävät tytärtään syyttömänä ja uskovat ulkopuoliseen tekijään.

Kuva: Karri Laihonen / Yle

Satakunnan käräjäoikeudessa kuultiin tänään Ulvilan surmasta syytetyn Anneli Auerin vanhempia.  He olivat paikalla puolustuksen kutsumana.

Molemmat todistajat kertoivat oman osuutensa aluksi surmayön jälkeisistä tapahtumista ja keskusteluista Satakunnan keskussairaalassa. Molemmat muistavat, miten perheen vanhin lapsi puhui sponttaanisti talosta poistuneesta ulkopuolisesta henkilöstä.

Todistajat kertoivat myös siitä, että Auerin perhe eli Ulvilassa täysin normaalia perhe-elämää. Joulukuussa vuonna 2006 tapahtuneen surman jälkeen Anneli Auer ja hänen lapsensa asuivat todistajien eli  isovanhempien luona noin 2 kuukauden ajan. Tänä aikana surmayön tapahtumista ei kovin paljon puhuttu ainakaan lasten kuullen.  Todistajien mukaan lapset olivat tuona aikana jonkin verran pelokkaita, mutta heidän keskinäiset välinsä olivat hyvät. Myös lasten suhde äitiin oli hyvä.

Todistajat kertoivat,  että Auerin kolmen nuorimman lapsen käytös muuttui radikaalisti sen jälkeen, kun he muuttivat sijaisperheeseen syytetyn veljen luokse. Nykyään isovanhemmilla ja sijaisperheellä ei ole minkäänlaista yhteydenpitoa keskenään.

Osa tämän päivän todistelusta käytiin suljetuin ovin. Huomenna todistamassa on muun muassa Anneli Auer itse. Sekä syyttäjän että puolustuksen loppulausunnot kuullaan ensi tiistaina.