Väkijoukko lynkkasi kaksi elinkaupasta epäilemäänsä eurooppalaista Madagaskarilla

Nosy Ben turistisaaren asukkaat syyttivät eurooppalaisia, kun 8-vuotias poika löytyi surmattuna ja silvottuna. Ainakin toinen surmatuista eurooppalaisista oli ranskalainen. Myös yksi paikallinen joutui väkijoukon vihan kohteeksi.

Madagaskarilla raivostunut väkijoukko on surmannut kaksi elinkaupasta epäilemäänsä eurooppalaista ja yhden paikallisen, sanovat viranomaiset ja silminnäkijät. Turistien suosiman Nosy Ben saaren asukkaat alkoivat jahdata eurooppalaista kaksikkoa, kun 8-vuotias poika löytyi surmattuna ja silvottuna. Myös yksi madagaskarilainen tapettiin.

Poliisin edustajan mukaan väkijoukko surmasi ja poltti eurooppalaismiehet torstaina Ambatoloakan suositulla turistirannalla. Kidutettuina miehet olivat tunnustaneet. Myöhemin torstaina myös paikallinen tapettiin ja poltettiin läheisellä asuinalueella.

Viranomaiset ovat sanoneet tapettujen eurooppalaismiesten olleen ranskalaisia, mutta silminnäkijöiden mukaan toinen saattoi olla italialainen. Ranskan ulkoministeriö on vahvistanut, että ainakin toinen oli ranskalainen.

Sadat ihmiset riehuivat kaduilla, ryöstivät kauppoja ja sytyttivät tulipaloja. Useita rakennuksia tuhoutui paloissa.

Nosy Bessä puhkesi jo keskiviikkona levottomuuksia pojan surman takia. Väkijoukko marssi poliisiasemalle, jossa uskoi surmasta epäillyn olevan. Turvallisuusjoukot sanovat ampuneensa ilmaan väkijoukon hajottamiseksi, mutta ainakin yhden ihmisen kerrotaan kuolleen ja kahden haavoittuneen.

Ranskan konsulaatti kehottaa ranskalaisia välttämään Nosy Betä, kunnes tilanne rauhoittuu.