Tiedelehti päätti: ei enää kommentteja - miksi sinä keskustelet netissä?

Popular Science -lehti päätti hiljattain, etteivät lukijat voi enää kommentoida lehden juttuja netissä. Malli on poikkeuksellinen. Myös Yle Uutisten malli on uniikki: jokaista juttuamme ei voi kommentoida, mutta kiinnostavista aiheista alustetaan erillinen keskustelu Suoraan linjaan. Miten ja miksi sinä keskustelet netissä?

Osallistu
Ruutukaappaus Ylen keskusteluartikkelista.
Yle

Popular Science -lehti perusteli päätöstään sulkea keskustelumahdollisuuden sillä, että kiivaat kommentit voivat tehdä hallaa tieteelle.

Tutkimus tukee lehden päätöstä: Wisconsinin yliopiston johtamassa tutkimuksessa havaittiin (siirryt toiseen palveluun), että pieni mutta kovaääninen keskustelijoiden vähemmistö vääristää artikkelin antamaa kuvaa todellisuudesta.

Yle Uutisten verkkosivuilla julkaistaan muutakin kuin tiedettä, mutta tapamme keskusteluttaa on silti suomalaisittain uniikki.

Jokaista artikkelia ei voi kommentoida, vaan keskustelunavauksista päätetään journalistisin perustein ja julkaistaan osana Suora linja -konseptia (siirryt toiseen palveluun).

Eikä vain julkaista, vaan keskustelua käytetään osana juttuja netissä, radiossa ja telkkarissa. Hiljattain joukkoistimme keskustelun avulla vieraita A2-illan tulevaan lähetykseen.

Todellisuudessa erilaisia nettikeskustelemisen tapoja on useita: etukäteismoderoitu, jälkimoderoitu, rekisteröitymistä vaativa, anonyymi ja niin edelleen. Uusi Suomi muutti keskustelunsa hiljattain pelkästään omalla nimellä ja kasvoilla käytäväksi (siirryt toiseen palveluun).

Miksi sinä keskustelet netissä? Ja missä? Minkälainen nettikeskustelu on mielestäsi osallistumisen arvoista?

Jos sinulla on esimerkkejä hyvin tai huonosti toimivista netin keskusteluareenoista, vinkkaa niistä meille tämän artikkelin kommenteissa.