Italialaislehti: Leonardo da Vincilta löytyi uusi maalaus

Asiantuntijat ovat ajoittaneet maalauksen radiohiilitekniikalla oikeaan ajankohtaan ja se noudattaa aiemmin tunnettua luonnosta aiheesta. Muotokuva esittää renessanssiaikaista markiisitarta Isabella d'Estea.

kuvataide

Asiantuntijat ovat vahvistaneet aatelisnaisen muotokuvan renessanssinero Leonardo da Vincin maalaamaksi, kertoo italialainen viikkolehti Sette perjantain numerossaan. Muotokuva esittää renessanssiaikaista markiisitarta Isabella d'Estea.

Muotokuvan arveltiin aiemmin olleen joko tuhoutunut tai ettei sitä olisi edes koskaan maalattu. Corriere della Sera -sanomalehden viikkoliite Sette kertoo, että maalaus kuuluu italialaiselle perheelle, joka on pitänyt sitä tallelokerossa sveitsiläisessä pankissa.

Maalaus on kooltaan 61 kertaa 46,5 senttimetriä. Se on profiilimuotokuva markiisittaresta, joka tunnettiin taiteiden tukijana.

Asiantuntijat ovat ajoittaneet maalauksen radiohiilitekniikalla oikeaan ajankohtaan. Se on myös täysin uskollinen Louvren taidemuseossa seinällä olevaan luonnokseen, joka tiedetään Leonardon tekemäksi. Lisäksi Leonardon töitä tuntevat sanovat maalauksen muistuttavan maalaustekniikaltaan erittäin paljon muita taiteilijan töitä.

- Tämä on sensaatiomainen löytö, vaikkakin se vaatii vielä lisää vahvistuksia, Sette kirjoitti.

Leonardon töiksi on todistettavasti tunnistettu vain viitisentoista maalausta. Niistä kuuluisin on Mona Lisa.

Lähteet: AFP