Yhdysvaltain kongressivälikohtauksesta epäilty nainen vahvistettiin kuolleeksi

Takaa-ajossa loukkaantui kaksi poliisia. Poliisin mukaan kyseessä ei ole terrori-isku vaan yksittäinen tapahtuma.

Ulkomaat
Poliisi lähellä Capitol Hilliä ampumavälikohtauksen jälkeen Washington D.C.:ssä.
Poliisi lähellä Capitol Hilliä ampumavälikohtauksen jälkeen Washington D.C.:ssä 3. lokakuuta.Win McNamee & Getty Images / AFP / Lehtikuva

Yhdysvaltain kongressirakennuksen ulkopuolella sattuneesta välikohtauksesta epäilty nainen on kuollut. Poliisi vahvisti asian paikallista aikaa iltakuudelta pitämässään tiedotustilaisuudessa. Poliisin mukaan nainen kuoli poliisin tulituksessa. Viranomaislähteiden mukaan naisella ei ollut asetta.

Poliisin mukaan autossa oli myös noin yksivuotias lapsi. Hän on hyvässä kunnossa ja hänet on toimitettu hoitoon, kertoo poliisi.

Välikohtauksessa loukkaantui kaksi poliisia. Toiseen heistä epäilty törmäsi autollaan ja toinen ajoi päin katusulkua takaa-ajon aikana.

Takaa-ajo aiheutti suuren poliisioperaation kongressin ja Valkoisen talon edustalla torstaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Poliisi sulki kongressialueen ja Valkoisen talon noin puoleksi tunniksi. Tapahtumat saivat alkunsa Valkoisen talon edustalta. Poliisi ajoi takaa autoa, joka yritti syöksyä läpi Valkoisen talon tiesuluista Pennsylvania Avenuella. Takaa-ajo päätyi muutaman kilometrin päähän Capitolin alueelle Constitution Avenuen kulmaan, senaatin Hart-toimistorakennuksen edustalle, kun auto törmäsi poliisiautoon. Tämän jälkeen käytiin ilmeisesti tulitaistelu.

Viranomaislähteiden mukaan vain poliisi olisi tulittanut, eikä välikohtauksesta epäillyllä naisella tiettävästi ollut asetta lainkaan.

Alueella oli valtava määrä poliisiautoja ja ambulansseja sekä Liittovaltion poliisi FBI ja salaisen palvelun agentteja.

Yhdysvaltain Capitol Police lähetti sähköpostin, jossa kehotettiin kaikkia "sulkemaan ja lukitsemaan ovet ja pysymään kaukana ulko-ovista ja ikkunoista".

Tapahtumat alkoivat hieman kahden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa. Poliisi sulki hallintoalueet noin puoli kolmelta ja ne avattiin uudelleen hieman ennen kolmea.

Lähteet: AFP, Reuters, AP, Yle Uutiset