1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

"Artisti-Robin on eri asia kuin arki-Robin"

Laulaja kertoi, että tänään julkistettavaa kolmatta levyä on tehty eri taktiikalla ja suuremmalla tekijäporukalla kuin aikaisemmin.

viihde
Artisti Robin Aamu-tv:n vieraana 4. lokakuuta.
Robin on julkaissut jo kolmannen albuminsa. Teinitähti on myynyt 220 000 levyä puolessatoista vuodessa, siihen ei ole kukaan hänen ikäisensä pystynyt.

Pian kiertuettaan aloittava teini-idoli Robin, 15, suhtautuu tyttöjen valtavaan ihailuun hieman hämmentyneesti.

Robin erottaa yksityisen ja laulajan roolin. Tytöt tykkäävät ennen kaikkea laulajasta, arvelee Ylen aamu-tv:n vieraana ollut Robin.

- Onhan se vähän outoa tietysti, mutta jos mä mietin silleen, että artisti-Robin on eri asia kuin arki-Robin.

Robin pohtii, että fanittavat, musiikista tykkäävät tytöt ehkä tykkäävät siitä artisti-Robinista, mutta eivät välttämättä arki-Robinista.

Robinin pian alkava kiertue on loppuunmyyty. Keikoille tulevia faneja hän kehottaa laulamaan mukana, hyppimään ja nauttimaan keikasta. Eläytyä saa täysillä.

- Kannattaa varautua siihen, nauraa Robin.

Robinin kolmas levy julkistetaan tänään. Tätä levyä on tehty eri tavalla kuin aikaisemmin, hän kertoo. Sitä on nauhoitettu kesällä, ja työssä on ollut mukana aiempaa enemmän ihmisiä.

- Tätä uutta levyä ollaan tehty esimerkiksi biisileireillä, ja töitä on tehty monien ihmisten kanssa. Kolmanteen levyyn ollaan panostettu tosi paljon, koska kolmas levy on artistin uran kannalta aika tärkeä levy, kertoo Robin.

Hän toivoo hyvää palautetta, sillä levyn parissa on tehty töitä jo alkuvuodesta. Uudelta levyltä on jo julkistettu sinkku, jonka erikoinen nimi Boom Kah tarkoittaa Robinille energiaa ja hyvää meininkiä. Eritoten Helsingin-keikalla Robin kertoo kokeneensa Boom Kah -fiilistä.

Englanniksi laulamista Robin ei vielä harkitse. Justin Bieberin lämppärinä Norjassa hän sai hienoa palautetta, mutta yleisö oli ollut pahoillaan, että suomeksi ei voi laulaa mukana.

- No, koulut täytyy käydä loppuun. Sitten jos löytyy joku biisi ylitse muiden, pitää harkita.

Robin on ysiluokkalainen ja menossa lukioon, mutta mitä lukion jälkeen, on vielä auki. Musiikki tietysti kiinnostaa.

- Ehkä joku musiikkipuoli tai joku. En ole vielä miettinyt, mutta täytyy alkaa miettiä .

Robin kuuluu myös Ylen hyvä Nenäpäivä -tapahtuman yhteydessä. Marraskuun alussa julkaistaan siihen liittyvä single.

Lue seuraavaksi