HS: Poliisi kiinnostui Linnan juhlien varjotapahtumasta

Pirkanmaan poliisilaitos vaatii kirjallisessa pyynnössään tietoja henkilöistä, jotka ovat keskustelleet itsenäisyyspäiväksi Tampere-talon lähistölle suunnitellusta tapahtumasta netissä.

Poliisi on kiinnostunut Linnan juhlien varjotapahtumasta, jota on suunniteltu itsenäisyyspäiväksi Tampereelle, kirjoittaa Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Pirkanmaan poliisi vaatii kirjallisessa pyynnössään tietoja henkilöistä, jotka ovat keskustelleet tapahtumasta verkkopalstalla.

Netissä on levitetty tietoa, että Tampereelle suunnitellaan itsenäisyyspäiväksi varjotapahtumaa nimeltä Kiakkovierasjuhlat.

Tapahtumasta on keskusteltu Punk In Finland -sivuston keskustelupalstalla. Eilen torstaina palstalla julkaistiin poliisin kirjallinen pyyntö, joka on osoitettu teleoperaattorille.

Salassa pidettäväksi määrätyssä asiakirjassa poliisi pyytää viiden keskusteluun osallistuneen nimimerkin henkilötietoja sekä IP- ja sähköpostiosoitetta.

Helsingin Sanomat tavoitti pyyntöön hakijaksi merkityn rikoskomisarion Ari Luodon. Hän ei kuitenkaan halunnut vielä kommentoida asiaa millään tavalla.

– Kuulin asiasta tänä aamuna. Tämä on nyt meillä selvittelyn alla. En tässä vaiheessa kommentoi, Luoto sanoi HS:lle.

Luodon mukaan tietopyyntö on "normaalia poliisitoimintaa". Pyyntö perustuu poliisilakiin, jossa poliisille on annettu oikeus saada tietoja rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi tai tärkeän yleisen tai yksityisen edun johdosta.

Luoto ei kommentoi toistaiseksi sitäkään, epäilläänkö asiassa salassapitorikosta, koska tietopyyntö on vuotanut nettiin.

Yle Uutiset ei ole tavoittanut Ari Luotoa.