Korisliigaan odotetaan huumaa

Korisliiga alkaa perjantai-iltana kolmella ottelulla. EM-kisoista toivotaan tarttuneen korishuuman myös kotimaan sarjaan. Kultamitalia tavoittelevat Joensuun Katajan lisäksi ainakin Loimaa Bisons, KTB-Basket, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhu.

urheilu
Petri Virtanen
Ville Vuorinen

Suomi pelasi hienosti koripallon EM-kisoissa ja suomalaisille tarjottiin ennennäkemättömän jännittäviä pelejä. Koripallon EM-kisoista toivotaan tarttuneen innostus lajiin. Vastaavaa korishuumaa tuskin nähdään kotimaan liigan katsomoissa.

- Yhdessä yössä tuskin yleisömäärät räjähtävät käsiin, mutta toivotaan että korishuuma näkyisi täälläkin, sanoo Joensuun Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Katajalla on edessään 44 runkosarjaottelua. Huhtikuussa alkavat pudotuspelit ja lisäksi Kataja pelaa EuroChallenge -otteluita.

- Hienoja haasteita on molemmissa sarjoissa. Nyt olemme vuoden viisaampia ja ymmärretään paremmin levon merkitys.

Kova joukkue

Toijala kehuu Joensuun Katajan uutta joukkuetta laajemmaksi kuin koskaan. Uusina kasvoina joukkueessa pelaa Teemu Rannikon, Jesse Niemen ja Kalle Naapin lisäksi kaksi yhdysvaltaisvahvistusta: Mike Morrison ja Renaldo Major.

- Meillä on laadukas ryhmä. Teemu on äärimmäisen kovan luokan pelaaja. Odotamme innolla ensimmäistä peliä. Vielä emme ole terässä, mutta EuroChallengen alkaessa marraskuussa olemme paremman näköinen joukkue, uskoo Toijala.

Kataja hakee kultamitalia

Katajan budjetti on Korisliigan toiseksi suurin 725 000 eurolla. Paksuin kukkaro on Loimaan Bisonseilla 850 000 eurolla. Viime kaudella pronssiin yltänyt Kataja haluaa kirkastaa mitalinsa tänä vuonna.

- Tavoite on pelata kirkkaimmista mitaleista. Haetaan kultamitalia. EuroChallengessa haetaan vähintään samaa sijoitusta kuin viime vuonna, kertoo Toijala.

Toijala toimi maajoukkueen valmistajistossa ja Katajan Teemu Rannikko nähtiin maajoukkuepaidassa kentällä.

- Kesä oli antoisa, mutta raskas. Ehkä pientä syysväsymystä on havaittavissa, mutta eiköhän se helpota pelien alkaessa, arvelee Toijala.

KORJATTU 4.10.2013 klo 14:52: Kauden aloituspäivä