Hyppää sisältöön

Mies haki apteekista kalliit potenssipillerit ja käveli ulos

Lahtelaismies hankki potenssilääkkeitä liki tuhannella eurolla kahdesta apteekista huhtikuussa ja jätti ostokset maksamatta. Käräjäoikeus katsoi videon, jossa mies kävelee apteekissa kassan ohi ilman aikomustakaan maksaa.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Pillerihankinnat tehtiin lääkärin reseptillä asianmukaisesti. Farmaseutti oli tiskillä tehnyt miehelle selväksi, että potenssilääkkeistä ei saa korvausta kuin erityistapauksissa. Silloin asiasta on oltava reseptissä erityinen merkintä.

Ensimmäisen erän mies haki Lahdessa Mariankadulta apteekista 3. huhtikuuta tänä vuonna. Ostoksen hinta oli 638 euroa. Mies käveli pillerien kanssa ohi kassan. Hänelle huudettiin perään maksusta, mutta käräjillä katsotun videon perusteella mies ei tehnyt mitään elettä maksamisesta.

Parin päivän kuluttua mies oli jälleen lääkkeiden haussa ja suuntasi kulkunsa vastapäiseen Yliopiston apteekkiin. Siellä ostoksen suuruus oli hieman yli 300 euroa. Myös tämän pillerierän mies jätti maksamatta.

1960-luvulla syntynyt mies tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa petoksesta ja lievästä petoksesta 70 päiväsakkoon, joka tekee 420 euroa. Pillerit määrättiin myös maksettavaksi. Oikeus katsoi, ettei miehellä ollut tarkoituskaan maksaa ostoksia.