Hirvisaaren jatkoa kunnallispolitiikassa punnitaan

Asikkalan perussuomalaiset päättävät ensi viikolla, miten menettelevät, mikäli valtuuston 1. varapuheenjohtaja erotetaan puolueesta. Osa Hämeen perussuomalaisista katsoo Hirvisaaren aiheuttaman kohun vahingoittavan puolueen mainetta.

Perussuomalaisten James Hirvisaari poistui lakivaliokunnan kokouksesta eduskunnassa torstaina 3. lokakuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Hirvisaaren ympärillä velloneet kohut jakavat päijäthämäläisten perussuomalaisten mielipiteitä. Osa pitää mahdollista puolueesta erottamista liioitteluna ja toiset katsovat kohun jo vahingoittaneen puolueen mainetta.

Sysmän perussuomalaiset ovat kiitollisia James Hirvisaarelle. Kansanedustajasta on ollut apua, ja erottamiskohu tuntuu ikävältä, kertoo paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Joel Nieminen.

- Olemme harmissamme tapahtuneesta, sillä Hirvisaari oli suuri apu, kun yhdistystä aikoinaan perustettiin, Nieminen myöntää.

Hän on kuitenkin huolissaan kohun puolueelle tuomasta julkisuudesta:

- Kyllähän se vaikuttaa mielikuviin ja äänestyspäätöksiin. Eihän se mikään kiva juttu ole, kun kentällä tehdään töitä.

Tavallaan tarvitaan ihan jämeriä toimia, joilla osoitetaan, että täällä ei mitään natsisympatioita ole.

Joel Nieminen

James Hirvisaaren mahdollinen erottaminen olisi Niemisen mukaan selkeä signaali ulospäin.

- Tavallaan tarvitaan ihan jämeriä toimia, joilla osoitetaan, että täällä ei mitään natsisympatioita ole.

Jatko kunnallispolitiikassa epäselvä

Yle Lahden haastattelemat Päijät-Hämeen perussuomalaisten paikallisyhdistysten nokkamiehet pitävät James Hirvisaarta yhteistyökykyisenä poliitikkona. Lahden Perussuomalaisten puheenjohtaja Paavo Rautkoski on silti pahoillaan kohusta.

- Perustajajäsenenä tuntuu siltä, että paljon on tehty työtä ja saatu puolue nousemaan, mutta nyt näyttää vähän siltä kuin työ olisi mennyt hukkaan, myöntää Rautkoski.

Orimattilassa ei uskota Hirvisaaren ympärillä vellovan myräkän vaikuttavan puolueen kannatukseen.

- Kannatus ei varmasti muutu suuresti siitä asiasta. Se otetaan varmasti vähän henkilökohtaisena juttuna, arvelee paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Onni Hiltunen.

Hän pitää erottamista radikaalina manööverinä.

Annettaisiin mieluummin niin sanottu viimeinen varoitus.

Onni Hiltunen

- Annettaisiin mieluummin niin sanottu viimeinen varoitus. Tulee kyllä olemaan suuri menetys, Hiltunen toteaa.

Nähtäväksi jää, miten käy Hirvisaaren uran kunnallispoliitikkona. Tällä hetkellä kansanedustaja on Asikkalan kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Asikkalan perussuomalaiset kunnanvaltuutetut vaikenevat Hirvisaaren tapauksesta. He päättäävät ensi vikolla, miten menettelevät, mikäli erottamisuhka toteutuu.