1. yle.fi
  2. Uutiset

Maamme ensimmäinen ilmailun matkailukeidas nousee Jämille

Idea Jämijärvelle on saatu Yhdysvalloista. Alueelle on kaavoitettu isokokoisia tontteja lomarakennuksille. Jokaisella rakennuksella on oma lentokonehallinsa.

Kotimaan uutiset
Näkymiä Jämiltä.
Näkymiä Jämiltä.YLE / Jari Pelkonen

Jämille on nousemassa maamme - ja koko Euroopankin - ensimmäinen ilmailuun liittyvä matkailukeskus. Jo kaavoitetulle alueelle rakennetaan mahdollisesti jo ensi vuonna kymmenen majoitusmökkiä, joiden yhteyteen sisältyy myös omat lentokonehallinsa. Idea hankkeeseen on saatu ilmailualan harrastajilta, jotka ovat nähneet Yhdysvalloissa valtavan kokoisia ilmailun matkailukeskuksia.

Jämi on niitä ainoita kenttiä, jossa on jo palveluita valmiina sekä laajaa rakentamatonta aluetta ympärillään.

Ilmari Mattila, Kankaanpään kaupunginarkkitehti

Kankaanpään kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila uskoo, että hankkeesta voi tulla menestys:

- Jämi on jo lähtökohdiltaan sopiva tällaiselle hankkeelle. Jämi on niitä ainoita kenttiä, jossa on palveluita jo valmiina sekä laajaa rakentamatonta aluetta ympärillä.

- Ilmailun matkailukeitaasta ovat kiinnostuneet hyvinkin erilaiset ilmailualan ryhmät. Muun muassa taitolentäjät ovat olleet hankkeesta innostuneita, samoin kuin monet ilmailukerhot ympäri Suomea. Suomessa on myös paljon yrityksiä, jotka omistavat lentokoneita ja ovat kiinnostuneita tämän tyyppisestä toiminnasta. Myös maamme rajojen ulkopuolelta saattaa esiintyä kiinnostusta Jämin hankkeeseen, arvelee Ilmari Mattila.

Alueen infra tulee Jämijärven kunnalta. Tonttien vuokraajat rakentavat itse omat lomarakennuksensa ja hallinsa.

Lue seuraavaksi