Madagaskarin turistisaarelle ulkonaliikkumiskielto ulkomaalaisten lynkkauksen jälkeen

Paikallinen väkijoukko tappoi torstaina kaksi eurooppalaista ja yhden paikallisen, jota he epäilevät elinkaupasta.

Ulkomaat

Madagaskarin hallitus on määrännyt yöllisen ulkonaliikkumiskiellon Nosy Ben saarelle, jossa väkijoukko lynkkasi torstaina kolme pikkupojan surmasta epäilemäänsä miestä. Viestintäministeriö kertoo myös, että kaikkien saarella olevien ulkomaalaisten paperit tarkastetaan.

Ulkonaliikkumiskielto on voimassa iltayhdeksän ja aamuneljän välisenä aikana.

8-vuotiaan pojan kuoleman raivostuttama väkijoukko surmasi torstaina kaksi eurooppalaista ja yhden paikallisen miehen, joita väki epäilee pojan surmaamisesta sekä elinkaupasta. Ranska on vahvistanut, että toinen eurooppalaisista oli ranskalainen. Italian uutistoimiston Ansan mukaan toisella oli sekä Italian että Ranskan passi.

Pojan ruumis löytyi rannalta viikko sen jälkeen, kun hän oli kadonnut. Pojalta puuttui elimiä.

Hallitus ei ole kertonut pojan kuolinsyytä. Paikallinen viranomainen Vincent Laza arveli perjantaina, että poika on saattanut hukkua. Hänen mukaansa pojan ruumis oli löydettäessä märkä.

Nosy Be on suosittu turistisaari. Muun muassa Ranska ja Yhdysvallat ovat lynkkauksen jälkeen kehottaneet kansalaisiaan välttämään matkustamista saarelle ja siellä olevia pysyttelemään sisällä. Saarella oleva ranskalainen koulu on tilapäisesti suljettu.

Lähteet: AFP, Reuters