Islam-illan vetäjä: "Saimme yleisöltä valtavan määrän ehdotuksia"

Ylen A2-illan toimitussihteeri Pasi Toivonen on tyytyväinen siihen, miten Ylen verkkosivujen lukijat saatiin mukaan joukkoistamaan tulevan Islam-illan vieraita. Yleisöllä on rooli lähetyksen valmistumisessa myös toisen kerran, viikkoa ennen lähetystä.

Ajankohtainen kakkonen

Islam-illan toimitussihteerin Pasi Toivosen mielestä joukkoistamiskokeilu toimi hienosti. Toimitus kysyi ihmisiltä netissä, keitä lähetykseen pitäisi vieraiksi kutsua.

- Saimme yleisöltä valtavan määrän ehdotuksia studiokeskustelijoista. Siellä oli mukana tuttuja ja tunnettuja nimiä, mutta myös sellaisia ihmisiä joita olisi ollut muilla keinoilla tosi vaikea löytää. Ilahduttavaa oli myös se, että monet ilmoittautuivat itse halukkaiksi. Kahden tunnin suora studiokeskustelu on kova haaste, mutta moni kokee aiheen niin tärkeäksi että on valmis tulemaan mukaan, Toivonen sanoo.

Toimitukselle viikko on ollut työteliäs, kun vinkkejä on tarkisteltu ja mahdollisten keskustelijoiden kanssa puhuttu itse asiasta. Miltei lopullinen keskustelijalista on valmiina 23. päivä lokakuuta, kun yleisön apua pyydetään seuraavan kerran.

- Järjestämme silloin chat-muotoisen avoimen toimituskokouksen, jossa pyydämme vielä yleisöltä toiveita ja ohjeita islam-illan juoksutuksesta. Samalla testaamme chat-alustaa, joka on käytössä myös islam-illassa, toimitussihteeri Toivonen kertoo.

Avoin toimituskokous ja Islam-illan verkkokeskustelu käydään osoitteessa yle.fi/islam-ilta. Sivu ei vielä ole auki. Chatissa on lähetysiltana kaksi kanavaa, toinen yleisölle ja toinen asiantuntijavieraille. Kummaltakin kanavalta nostetaan kysymyksiä ja kommentteja rikastuttamaan tai hämmentämään studiokeskustelua.

Ajankohtaisen kakkosen Islam-ilta lähetetään 29.10. TV2:lla. Keskusteluun ovat jo lupautuneet mukaan Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar, radiojuontaja Abdirahim ”Husu” Hussein ja kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar.

Keskustelu aiheesta jatkuu A2-illan Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun) ja Twitterissä tunnisteella #A2ilta (siirryt toiseen palveluun).