1. yle.fi
  2. Uutiset

Egypti kiristää turvatoimia hyökkäysvoiton vuosipäivänä

Egypti on lisännyt turvallisuusjoukkoja muun muassa Tahririn aukion lähettyvillä. Egyptissä vietetään sunnuntaina Israeliin Jom Kippur -sodan alussa tehdyn hyökkäyksen vuosipäivää.

Ulkomaat

Egyptissä on kiristetty turvatoimia viime aikojen kahakoiksi yltyneiden mielenosoitusten takia. Egyprin sisäministeriö on tiedottanut, että se vastaa ankarasti kaikkiin armeijaa vastaan suuntautuviin mielenosoituksiin.

Syrjäytetyn presidentin Muhammed Mursin tukijat ovat perjantaina ja lauantaina osoittaneet mieltään eri puolilla maata. Perjantaina syttyneet yhteenotot johtivat kuolemiin ja loukkaantumisiin. Poliisi käytti perjantaina kyynelkaasua estääkseen mielenosoittajia tunkeutumasta Kairon Tahririn aukiolle, ja launtainakin poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa.

Sunnuntaina Egyptissä vietetään Israeliin Jom Kippur -sodan alussa vuonna 1973 tehdyn hyökkäyksen vuosipäivää. Uutistoimistotietojen mukaan sekä Muhammed Mursin kannattajat että vastustajat ovat kutsuneet voitokkaan hyökkäyksen vuosipäiväksi koolle uusia mielenosoituksia.

Egyptin viranomaiset kertovat, että turvallisuusjoukkoja on koottu esimerkiksi Tahririn aukiolle. Lisäksi teiden valvontaa on tehostettu.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi