Aalto yliopisto alkaa kouluttaa pelialan supertähtiä

Ensi keväänä toteutettava Game Executive -koulutus antaa eväitä viedä oma tuote maailmalle.

pelit
Mies pelaa tietokonepeliä.
Yle

Aalto yliopisto järjestää ensi keväänä pelialan kasvuyrityksille räätälöidyn Game Executive -koulutusohjelman.

Koulutus antaa pelialan tulevaisuuden johtajille valmiudet tuotteiden globaaliin kaupallistamiseen ja niiden edelleen kehittämiseen asiakaskokemusten avulla.

Yliopiston tavoitteena on luoda monitahoinen yhteistyö pelialan toimijoiden ja sidosryhmien kesken. Koulutus toteutetaan kahden kuukauden opintojaksona.

Peliteollisuus kasvaa nopeasti Suomessa

Game Executive -ohjelma on suunnattu suomalaisille yrityksille, jotka ovat jo julkaisseet tuotteita tai ovat pelisuunnittelun loppuvaiheessa.

- Dynaamisesti muuttuvalla pelialalla yritys kohtaa samanaikaisesti useita erittäin vaativia haasteita. Tämä koulutus on ratkaisu kasvuun ja kansainvälistymiseen. Ohjelma auttaa pelialaa erityisesti globaalissa kaupallistamisessa, asiakassuhteissa ja haasteellisessa johtamisessa. Haluamme löytää pelialan tulevaisuuden supertähdet, kertoo johtaja Minna Wickholm tiedotteessa.

Peliteollisuus on Suomen nopeimmin kasvava viihdeteollisuuden ala. Pelialan liikevaihto vuonna 2011 oli noin 165 miljoona euroa ja vuonna 2012 jo 350 miljoonaa. Vuonna 2013 liikevaihdon odotetaan kasvavan jopa 600–800 miljoonaan euroon.