1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Korkein hallinto-oikeus palautti Viiankiaapa-päätöksen ministeriöön

Korkein hallinto-oikeus on lokakuun alussa palauttanut ympäristöministeriölle uudelleen käsittelyyn Sodankylän Viiankiaavalle myönnetyn malminetsinnän jatkolupapäätöksen.

Kotimaan uutiset
Kesy kettu
Kuinka ollakkaan kettu lähti nousemaan tornin portaita ylöspäin. Se oli puolivälissä, kun otin siitä kuvia. Kettu ei ollut moksiskaan, vaan katseli ja kuunteli.Tapio Ahonen

Muun muassa Lapin luonnonsuojelupiiri valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen ympäristöministeriön päätöksestä myöntää jatkolupa Viiankiaavan soidensuojelu- ja natura-alueelle. Alueelta malmia etsii Anglo Americanin tytäryhtiö AA Sakatti Mining Oy.

KHO palautti asian käsittelyn ympäristöministeriöön ministeriön omasta pyynnöstä. Päätöksessä hylättiin samalla AA Sakatti Mining Oy:n vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Viiankiaapaa koskeva valitus on paraikaa myös Rovaniemen hallinto-oikeudessa. Rovaniemen hallinto-oikeuteen on valitettu Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin tekemästä malminetsintäpäätöksestä. Rovaniemen hallinto-oikeus antoi asiasta välipäätöksen syyskuussa, jossa se kumoaa Tukesin antaman luvan aloittaa malminetsintä valituksista huolimatta.

Lue seuraavaksi