SVT: Ruotsissa töitä tehneillä thaipoimijoilla palkkakiista

Thaimaalaiset sanovat, etteivät he ole saaneet palkkojaan Ruotsissa tehdystä työstä. Heidän työnantajansa on thaimaalainen henkilöstövuokrausyritys. Thaimaan työministeriö on kehottanut yritystä maksamaan palkat sovitusti.

Ulkomaat

Ruotsissa työskennelleet thaimaalaiset marjanpoimijat ovat järjestäneet protestin kotimaassaan, kertoo Ruotsin televisio SVT. Marjanpoimijat sanovat, etteivät he ole saaneet palkkojaan. Heidän työnantajansa on thaimaalainen henkilöstövuokrausyritys.

Bangkokissa poliisilaitoksen edustalla järjestettyyn protestiin osallistui noin 150 ihmistä.

- Työskentelimme kuukauden saamatta rahaa. Meidän sanottiin olevan laiskoja, kertoo Uumajan seudulla marjoja poiminut nainen SVT:lle.

Thaimaalaisyrityksen mukaan kyse on väärinkäsityksestä ja marjanpoimijat tiesivät, että suuri osa heidän palkastaan menisi kuluihin, jotka syntyivät heidän viemisestään Ruotsiin.

Eräs marjanpoimija kertoo, ettei hän kuitenkaan ole saanut minkäänlaista selvitystä, miten kulut on laskettu - kuinka paljon palkasta on vähennetty, mihin ja miksi.

Thaimaan työministeriö on kehottanut yritystä maksamaan palkat sen mukaan, mitä sopimuksessa on sovittu. Muussa tapauksessa yritystä uhkaa haastaminen oikeuteen, SVT kirjoittaa.