1. yle.fi
  2. Uutiset

Työpaikkakiusaaminen on vaikea tunnistaa

Koulukiusaamisesta puhutaan paljon, mutta sama ilmiö esiintyy myös aikuisten työpaikoilla. Työterveyslaitoksen mukaan noin kuusi prosenttia kokee olevansa työpaikkakiusaamisen kohteena. Useimmiten kiusaaja on työkaveri tai lähin esimies.

Kotimaan uutiset
Työpaikkakiusaaminen, osoittelu
Heidi Hannukainen / Yle

Isossa torniolaisessa yrityksessä työskennelleen Elinan työpaikkakiusaaminen alkoi sairaslomalta palaamisen jälkeen. Hänen heko-pisteensä tiputettiin alhaisemmalle tasolle kuin mitä ne olivat koskaan aikaisemmin olleet.

- Pisteiden perusteella minulla oli yhtä äkkiä kadonnut kaikki ammattitaito, toisin sanoen olin täysi nolla.

Erityisen hankalaksi tilanteen teki se, että kiusaaja oli hänen lähin esimiehensä.

- Esimies suhtautui minuun tosi piikittelevästi ja aliarvioivasti. Huomautteli kaikennäköisistä, turhanpäiväisistäkin asioista. Välissä hän ei ollut ollenkaan edes huomaavinaankaan minua, Elina kuvaa.

- Kun hän tuli huoneeseen, hän kertoi muille asioita, mutta ei suonut katsettakaan minulle, ihan kuin en olisi ollut siinä tilassa. Kuitenkin hän usein mainitsi minulle, että kun minä en kuuntele, Elina jatkaa.

Kun hän tuli huoneeseen, hän kertoi muille asioita, mutta ei suonut katsettakaan minulle. Ihan kuin en olisi ollut siinä tilassa.

Elina

Loukkaamista ja mitätöintiä

Työterveyslaitoksen johtava asiantuntiija Maarit Vartia-Väänänen toteaa, että työpaikoilla on konflikteja ja erimielisyyksiä, mutta varsinaista työpaikkakiusaamista on vaikea tunnistaa.

Vartia-Väänänen kuvaa kiusaamisen olevan jatkuvaa, toistuvaa ja systemaattista kielteistä käytöstä tiettyä ihmistä kohtaan.

- Kielteinen käytös näyttäytyy muun muassa loukkaavana, mitätöivänä tai alistavana suhtautumisena. Keskeistä on myös se, että kiusaaminen etenee ja ajaa uhrin lopulta puolustuskyvyttömään asemaan.

Kiusaamiseen ja epäasialliseen käytökseen pitää työsuojelulain mukaan puuttua. Elina ei saanut kiusaamiseksi kokemalleen kohtelulle loppua, vaan ratkaisu syntyi vasta kun työpaikalla toteutettiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanomisia ja Elina sai lähtöpassit.

Lue seuraavaksi