Ulkomaankauppaministeri Stubb: Marimekko-soppa ei näy ulkomailla

Stubb sanoo, etteivät Marimekkoa kohdanneet plagiointisyytökset ole nousseet esiin ulkomailla.

Kotimaa
Alexander Stubb.
Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) tunnustautuu EU-nörtiksi ja sanoo, että komissiotehtävä olisi hänelle pikkupojan unelma. Stubb ottaa kantaa myös Marimekko-kohuun kutsumalla sitä kotikutoiseksi sopaksi, joka ei kauppamatkoilla maailmalla kuohuta.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Marimekon ympärillä vellonut kopiointikohu ei ole vaikuttanut yrityksen maineeseen ulkomailla millään tavalla. Stubb sanoo, että plagiointisyytökset eivät ole nousseet esiin hänen vienninedistämismatkoillaan.

– Itse asiassa jos nyt ihan totta puhun se on aika kotikutoinen soppa, joka me ollaan tässä kehitetty, Stubb sanoi Ylen aamu-tv:ssä tiistaina.

Stubbin mukaan kopiointisyytöksillä ei ole mitään merkitystä Suomen kansantaloudelle eivätkä ne vaikuta Suomen design-maineeseen.

– Ei tämä ole mikään tahra meidän design-maineelle missään muodossa. Jokainen yritys ja jokainen ihminen tekee aina välillä virheitä ja sitten ne korjataan ja jatketaan eteenpäin.