Näin teet syysloman retkiruuan - katso ohje

Syyslomaruoka pitää olla nopeasti tehtävä ja helposti syötävä. Pannaripizza valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Pannaripizza on helppo pakata reppuun ja kätevä nauttia kun lähtee reippailemaan tai vaikka marjametsään.

pannukakut
Pannaripizza
Syysloman herkku on pannaripitsa.Juha Mäntykenttä / Yle
Pannaripizza
Kuuntele kjuinka pannaripizza valmistuu.

Pannaripitsa

4 dl maitoa

1 kananmuna

½ tl suolaa tai yrttisuolaa

Tonnikalan sijaan voit käyttää esim. kinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja, kypsiä broilerisuikaleita ja suikaloituja kasviksia.

Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen

1 tl paprikajauhetta

2 dl grahamjauhoja

1 dl hiivaleipäjauhoja ( sämpyläjauhoja)

½ dl leseitä

2-3 rkl öljyä

täyte:

pieni pala purjoa

80 g tonnikalaa

½ dl paprikaa kuutioina

½ dl kesäkurpitsaa kuutioin (tomaattia)

1 tl oreganoa ja basilikaa, persiljaa, mustapippurirouhetta

pinnalle:

juustoraastetta

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä (halkaisijaltaan 28 - 30 cm) piirakkavuoka. Sekoita pannaritaikinan aineet keskenään.

Valmista täyte. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Voit hauduttaa purjoa öljyssä hetkisen. Valuta tonnikala, leikkaa paprika kesäkurpitsa kuutioiksi.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunin keskitasolla 25 - 30 minuuttia. Nauti pannaripitsa raikkaan salaatin kera.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen