Kaupunki tulee tutuksi Mighty Jyväskylässä

Pelimaailman Jyväskylässä seikkaillaan tunnetuissa paikoissa, mutta tilanteet ja vastaantulijat vaihtelevat. Tänään julkaistun nettipelin tarkoitus on saada nuoria aikuisia eri puolilta Suomea kiinnostumaan Jyväskylästä ja erityisesti ICT- ja pelialan mahdollisuuksista.

Kotimaa
Kuva tietokonepelistä.
Pelissä seikkailee Timo Kompassi, joka suorittaa erilaisia tehtäviä fantasia-Jyväskylässä.Osuuskunta Expa

Jyväskylän kaupunkia markkinoidaan tänä syksynä uudella tavalla. Todellista ja fantasian maailmaa sekoittava Mighty Jyväskylä -niminen nettipeli julkaistiin tänään.

Tavoitteena on tehdä kaupunkia tunnetuksi erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Vastaavaa peliä ei ole kokeiltu muualla Suomessa.

- Tavoittelemme nuorten ja nuorten aikuisten kohderyhmässä ihan valtakunnallista kiinnostusta Jyväskylää kohtaan, sanoo markkinointipäällikkö Taija Lappeteläinen Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykesistä.

Tonttuja ja tietoa

Mighty Jyväskylässä seikkailee hahmo nimeltä Timo Kompassi. Keskustan kävelykadun kompassi imaisee hänet fantasiakaupunkiin, joka muistuttaa paljon todellista Jyväskylää. Pelaajan pitää suorittaa vähintään neljä kenttää kahdeksasta päästäkseen takaisin todelliseen maailmaan.

Tehtäväkentissä liikutaan todellisissa kohteissa, kuten Kankaan tehtaalla, yliopistolla, ammattikorkeakoululla ja it-firmoissa. Sekaan mahtuu kuitenkin myös pelin luojien omia visioita ja yllätyksiä. JAMKin kampuksella pyörii ukkoja miekkojen kanssa ja vanhalla paperitehtaalla puolestaan tonttuja.

Viihteellisen ajanvietteen lisäksi pelistä saa tietoa Jyväskylän koulutus- ja työmahdollisuuksista erityisesti peli- ja ICT-aloilla.

Kolmen kuukauden tuotos

Retrohenkisellä grafiikalla toteutettu peli on syntynyt nuorten osaajien käsissä. Jykesin ideasta muodostui valmis peli varsin nopeasti.

- Tämä on ollut ihan mahtava projekti, jota on ollut tekemässä iso porukka. Peli on suunniteltu lennossa samalla kun sitä on tehty. Noin kolme kuukautta sitten meillä oli vielä täysin tyhjät kädet, kertoo tuottaja Klaus Kääriäinen peliosuuskunta Expasta.

Uudenlainen markkinointi innosti mukaan ison joukon yhteistyökumppaneita, mikä osaltaan mahdollisti pelin tuottamisen.

Kolme kuukautta sitten meillä oli vielä tyhjät kädet.

Klaus Kääriäinen

- Markkinahintaista peliä me emme olisi voineet ostaa. Meillä on laaja rahoituspohja tässä taustalla, eli oppilaitokset, kaupunki ja muut pelissä mukana olevat. Ei tämä ole ilmaista, mutta yhteisponnistuksella kaikkien kustannustaso on kohtuullinen, Jykesin Lappeteläinen sanoo.

Jatkoa seuraa?

Pikselikaupungin tunnistaa Jyväskyläksi, vaikka pelimaailmassa myös taiteelliset vapaudet ovat sallittuja. Pelin tekijät uskovat, että fantasia-Jyväskylässä käyneet voivat saada uusia elämyksiä myös todellisessa kaupungissa.

- Tulee niitä hetkiä, että hei, tuo paikka muuten oli siinä, ja sen myötä syvempi fiilis niin siihen pelaamiseen, kuin täällä Jyväskylässä käymiseen, pohtii Klaus Kääriäinen.

Mighty Jyväskylä -nettipeli (siirryt toiseen palveluun)on pelattavissa kaksi kuukautta. Osuuskunta Expan pelinikkarit ideoivat jo jatko-osia, mutta niiden mahdollinen toteutus riippuu ensimmäisen pelin tavoitteiden täyttymisestä. Konseptia voisi soveltaa myös muuhun käyttöön, Kääriäinen pohtii.

- Olisi hienoa nähdä, millaisena peliversiona muut kaupungit näkisivät itsensä!