Bangladeshissa vaatetehtaan tulipalossa kuollut ainakin 10 ihmistä

Tehdas oli jo sulkeutunut tulipalon sattuessa. Joitakin työntekijöitä oli kuitenkin jäänyt ylitöihin. Palo levisi kahteen viereiseen rakennukseen.

Ulkomaat

Bangladeshissa pääkaupunki Dhakan liepeillä ainakin kymmenen ihmistä on kuollut eilen sattuneessa vaatetehtaan tulipalossa. Lisäksi useita ihmisiä loukkaantui heidän paetessaan palavasta rakennuksesta.

Tehdas oli jo sulkeutunut palon sattuessa, mutta joitakin työntekijöitä oli jäänyt ylitöihin. Palo levisi kahteen viereiseen rakennukseen, joissa oli myös vaatetehtaita. Palon syttymissyy ei ole vielä selvinnyt.

Onnettomuudet piinaavat vaateteollisuutta

Bangladeshin vaateteollisuuden työntekijät joutuvat työskentelemään huonoissa olosuhteissa. Alalla on tapahtunut useita vakavia onnettomuuksia. Huhtikuussa kahdeksankerroksinen tehdas romahti ja tappoi yli 1 100 ihmistä. Viime marraskuussa 112 työntekijää kuoli toisen tehtaan tulipalossa.

Vaatevienti pääasiassa Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin tuottaa Bangladeshille noin 20 miljardia dollaria vuodessa. Maan vaateala työllistää noin neljä miljoonaa työläistä, joista suurin osa on naisia.

Bangladeshin viranomaiset ja ulkomaiset vaatealan yritykset ovat luvanneet parantaa vaatetehtaiden turvallisuutta.

Lähteet: AP