1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelastustoimi

Pelastusyksikölle etsitään paikkaa Hämeenlinnan länsipuolelta

Hälytysajoneuvot eivät ehdi tavoiteajassa kaupungin länsipuolen ykkösriskialueille. Pelastuslaitos kartoittaa yksikölle tiloja Poltinahon ja Tiiriön väliseltä alueelta.

Kuva: Tiina Kokko / Yle

Ympärivuorikautiselle miehitetylle pelastusyksikölle etsitään paikkaa Hämeenlinnan länsipuolelta. Kanta-Hämeen pelastuslaitos ei saavuta Hämeenlinnan länsipuolen ykkösriskialueita tavoiteajassa, kun hälytykseen lähdetään paloasemalta Kutalasta.

Tällaisia alueita ovat muun muassa Kauriala ja Myllymäki, jonne ajoaikaa ei pitäisi kertyä enempää kuin 5-6 minuuttia. Hälytysajoneuvojen kulkua hidastavat keskustan liikennejärjestelyt.

Pelastusyksikön lisäksi myös ensihoidolla on tarve sijoittaa henkilöstöä kaupungin länsipuolelle. Pelastuspäällikkö Petri Talikan mukaan kahden hengen pelastus- ja ensihoitoyksiköt voisivat sijoittua Poltinahon ja Tiiriön väliselle alueelle.

– Tämä alue on varmasti aika optimaalinen paikka.

Talikan mukaan parhaillaan pohditaan miten asia on taloudellisesti ratkaistavissa ja kartoitetaan mahdollisia tiloja asemalle.

– Henkilöstökuluja tässä ei niinkään tule, sillä tarkoituksena on siirtää yksikkö pääpaloasemalta Kutalasta. Kiinteistökuluja tulee tietysti, mutta siksi etsimme mahdollisimman huokeata vaihtoehtoa, kertoo Talikka.

Pelastusyksikön perustaminen on mukana kehityshankkeena Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palvelutasoluonnoksessa, josta päätetään lopullisesti marraskuussa.