Puukauppa kasvoi pohjoisessa, vaikka Lapissa oli hiljaista

Pohjois-Suomen metsänomistajien liiton tilastojen mukaan yksityismetsistä myytiin syyskuussa puuta koko Pohjois-Suomessa hieman viime vuoden syyskuuta enemmän. Alueellista vaihtelua on, sillä Lapissa puukaupat hiljenivät, mutta Kainuussa kasvoivat hyvinkin selvästi.

Tie vie Aasiaan. Kuva: Raine Martikainen

Puukauppa kasvoi Pohjois-Suomessa syyskuussa, mutta Lapissa oltiin vielä jäljessä viime vuoden luvuista. Pohjois-Suomen metsänomistajien liiton tilastojen mukaan puuta myytiin metsistä syyskuussa 430 000 kuutiometriä.

Määrä on suurempi kuin viime vuoden vastaavana aikana, mutta pienempi kuin pitkän ajan keskiarvo. Pohjoisessa puukauppa on sujunut heikoimmin Lapissa, missä laskua viimevuotisesta noin 10 prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaalla puukauppa on kasvanut 12 prosenttia. Eniten kasvua on ollut Kainuussa, peräti 31 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Pohjois-Suomen metsänomistajien liiton johtajan Jukka Aulan mukaan talouden yleistilaan nähden puukaupan markkinatilanne on kohtuullinen. Kysyntää on ajankohtaan nähden tavanomaisesti.