1. yle.fi
  2. Uutiset

Viikkoja kestänyt hissimotti piinaa palvelutalon asukkaita Porissa

Jokisuiston palvelutalon hissiä on yritetty korjata tuloksetta jo usean viikon ajan. Hissimotti rajoittaa palvelukodin vaikeavammaisten asukkaiden elämää. Talossa on 26 asuntoa.

Kotimaan uutiset
Jokisuiston palveluasunnot
Lassi Nuolivaara / YLE

Hissivika haittaa Porin Karjarannassa Jokisuiston palvelutalon asukkaiden arkea.

Hissiä on yritetty korjata jo viikkoja. Hissimotti rajoittaa merkittävästi palvelutalon vaikeavammaisten asukkaiden elämää. Osalle kulkeminen on mahdotonta. Asukkaat ovat joutuneet perumaan muun muassa kuntoutus- ja lääkärikäyntejään.

Hissin rikkoutumisesta on aiheutunut joillekin asukkaille myös ylimääräisiä kustannuksia. Porin perusturvakeskus on lupautunut vastaamaan niistä.

Hissin vikaa ei ole löydetty

Vian on arveltu aiheutuneen taajuusmuuntajan rikkoutumisesta ja se on vaihdettu pariin otteeseen. Korjaamista on hidastanut vian määrittäminen ja uusien osien saanti.

Kone hissit Oy:stä kerrotaan, että vian selvittelyä jatketaan jälleen huomenna. Mikäli vikaan ei löydy muuta ratkaisua, on mahdollista, että hissin nostokoneisto ja köydet joudutaan uusimaan.

Tilanteen pitkittyessä Porin perusturvalla on valmius lisätä palvelutaloon henkilökuntaa.

Jokisuiston palvelutalo on valmistunut vuonna 2008 ja se on tarkoitettu Porin perusturva-alueella itsenäiseen asumiseen kykeneville vaikeavammaisille. Talossa on 26 asuntoa. Talossa on asumisavustajat kaikissa työvuoroissa.

Lue seuraavaksi