Kuwait pohtii homoseksuaalien maahantulon kieltämistä - testit lentokentällä

Terveysministeriön korkea viranomainen kertoi, että maahantulijoille aiotaan tehdä lääketieteelliset tarkastukset, joista mahdollinen homoseksuaalisuus selviäisi. Homoseksuaalisuus on kielletty Persianlahden maissa.

Ulkomaat
Kuwaitin kansainvälinen lentokenttä.
Kuwaitin kansainvälinen lentokenttä.Raed Qutena / EPA

Persianlahden maat suunnittelevat lääketieteellisiä testejä, joilla estettäisiin homoseksuaalien maahantulo, sanoo korkea-arvoinen kuwaitilaisviranomainen. Kuwaitin terveysministeriön kansanterveysosaston johtaja Yousuf Mindkar sanoo, että ehdotusta on määrä pohtia Persianlahden maiden kokouksessa marraskuun alkupuolella.

- Terveyskeskuksissa tehdään rutiiniterveystarkastuksia maahanmuuttajille, kun he tulevat Persianlahden maihin, selittää Mindkar kuwaitilaisen Al Rai -sanomalehden mukaan.

- Me aiomme kuitenkin tiukentaa terveystarkastuksia, jolloin voimme havaita homot, joiden maahantulo sitten estetään Kuwaitiin tai muihin Persianlahden maihin, Mindkar jatkoi.

Mindkar ei kuitenkaan tarkemmin määritellyt, millä tavoilla homoseksuaaleiksi epäillyt aiotaan tarkastaa.

Homoseksuaalisuus on kielletty Bahrainissa, Kuwaitissa, Omanissa, Qatarissa, Saudi-Arabiassa ja Arabiemiirikunnissa. Kuwaitissa homoseksuaalisesta teosta saattaa saada kymmenen vuotta vankeutta, jos osapuolena on alle 21-vuotias. Saudi-Arabiassa teosta saattaa saada kuolemantuomion.

Bahrainissa poliitikot ovat painostaneet estotoimiin, sillä heidän mukaansa maahan on tullut paljon homoseksuaaleja. Vuonna 2011 Bahrainissa pidätettiin 127 ihmistä, jotka olivat osallistuneet "moraalittomaan" juhlaan. Pidätetyt olivat homoseksuaaleja etupäässä Persianlahden maista.

Omanissa puolestaan aiemmin tällä viikolla paikallinen sanomalehti The Week suljettiin, kun se oli julkaissut homoseksuaalisuuteen myönteisesti suhtautuneen artikkelin.