Keski-Suomen Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut

Pankki suunnittelee vähentävänsä enintään 25 henkilöä. Neuvotteluissa käsitellään myös pankin toimintojen ja konttoriverkoston uudelleenjärjestelyjä.

Kotimaa
OP-Pohjolan logo
Yle

Keski-Suomen Osuuspankin yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaikkia pankin työntekijöitä. Pankin palveluksessa oli syyskuun lopussa 268 henkilöä. Neuvottelut eivät koske Keski-Suomen OP-Kiinteistökeskus Oy:n henkilökuntaa.

Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtajan Keijo Mannerin mukaan perustelut tehostamistarpeelle ovat korkokatteen lasku, finanssialan lisääntyvä sääntely ja pankin kilpailukyvyn säilyttäminen.

– Korkokate on laskenut merkittävästi takavuosiin verrattuna, syynä on vuodesta 2009 jatkunut hyvin matala korkotaso, jonka ennustetaan jatkuvan ainakin vielä kolmisen vuotta vielä, Manner sanoo.

– Pankin vakavaraisuus on toistaiseksi hyvä, mutta Basel lll -vakavaraisuussääntely ja muut sääntelytoimet haastavat sitä lähivuosina vahvasti.

Kilpailuun vastattava

Mannerin mukaan sääntely edellyttää pankkeja lisäämään merkittävästi nimenomaan liikevoiton kautta saatavia omia pääomiaan. Hänen mukaansa pankin pääomia ei voida kasvattaa vain asiakasmarginaaleja ja palvelumaksuja nostamalla.

– Kilpailijat ovat tehneet erittäin paljon oman kustannustehokkuutensa eteen, se on sama kuin hintakilpailukyky, ja meidän on pakko vastata tähän kilpailijoiden haasteeseen.

Vielä heinäkuussa pankki kertoi alkuvuoden sujuneen odotuksia paremmin, se teki vuoden alkupuoliskolla liikevoittoa 4,5 miljoonaa euroa.

– Vaikka tulosparannus on 10 miljoonan euron luokkaa, se on täysin riittämätön pitkällä aikavälillä, Manner sanoo.

Konttorikenttääkin tarkastellaan

Mahdollisiin konttoreiden sulkemisiin pankista ei vielä oteta kantaa.

– Nyt käymme läpi asioita ja katsomme, minkä tyyppinen rakenne mahdollistaa 25 henkilön vähentämisen, Manner sanoo.

Yt-neuvotteluiden vaikutuksia pankin asiakaskuntaan Manner ei myöskään lähde arvioimaan.

– Emme ole voineet kysyä 68 000 omistajajäseneltä, että mitä he asiasta ajattelevat. Varmaan heillä on paha mieli siitä, jos henkilöstöä joutuu lähtemään, sen voi arvata, ja toisena on se, että jos verkostolle joudutaan jotain tekemään, niin silloin yleensä aina siinä kohdassa ne keskustelut käydään.

Päätökset pankin tehostamisohjelman sisällöstä ja aikataulusta tehdään yt-neuvottelujen päätyttyä vuoden loppuun mennessä.

Edit. Täydennetty Keijo Mannerin kommentteja 9.10. klo 14.49.