1. yle.fi
  2. Uutiset

Viikon kestänyt palvelutalon hissivika saatiin vihdoin korjattua Porissa

Jokisuiston palveluasuntojen hissi oli poissa toiminnasta toista viikkoa. Vika korjaantui nopeasti sen jälkeen, kun Porin perusturva nosti asian julkisuuteen.

Kotimaan uutiset
Jokisuiston palveluasunnot
Lassi Nuolivaara / YLE

Porissa sijaitsevan Jokisuiston palveluasuntojen hissi on saatu käyttöön. Porin perusturva tiedotti yli viikon kestäneestä viasta eilisiltana. Jokisuistossa asuu vaikeavammaisia asukkaita.

Korjaajat seuraavat perusturvan mukaan hissin käyntiä siihen asti, että häiriön poistumisesta voidaan varmistua.

25-paikkaisen palvelukodin hissi oli poissa käytöstä toista viikkoa hissin liikkumisessa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Vika vaikeutti merkittävästi palvelutalon vaikeavammaisten asukkaiden elämää, koska osalle heistä kulkeminen on mahdotonta. Asukkaat joutuivat perumaan muun muassa kuntoutus- ja lääkärikäyntejään.

Perusturva vaatii, ettei vastaavaa pääse tapahtumaan

Ensimmäiset ongelmat hississä havaittiin 16. syyskuuta. Alun perin vian arveltiin aiheutuneen taajuusmuuntajan rikkoutumisesta. Tänä aamuna siihen vaihdettiin kuitenkin myös pääkortti. Huoltoliikkeen edustajan mukaan kyse on yksittäistapauksesta, eikä vastaavaa tilannetta ole tullut vastaan.

Vian korjaamista hidasti sekä vian diagnosointi että varaosien saanti. Jokisuiston palveluasuntojen kiinteistö on Porin YH-Asunnot Oy:n omistama ja ylläpitämä. Porin perusturvakeskus on tiloissa vuokralla.

Porin perusturvakeskus sanoo vaativansa yhteistapaamista kiinteistöyhtiön ja hissitoimittaja Koneen sekä huoltoyhtiön kanssa, jotta vastaavia tilanteita ei enää pääse syntymään. Perusturvan mukaan varaosia olisi pitänyt tilata heti, kun ongelmat ilmenivät. Nyt vaikeavammaisten asukkaiden elämään tuli haittaa liian pitkäksi ajaksi.

Lue seuraavaksi