1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssi

Kirjastossa pistettiin tanssiksi

Vanhustenviikon kunniaksi Rovaniemellä järjestetään päivätansseja paikoissa, joissa niitä ei ole yleensä tarjolla. Vanhuksia on tanssitettu tällä viikolla Rautiosaaressa, Näsmänkiepissä ja tänään kaupunginkirjaston musiikkiosastolla.

tanssi
Tanssit Lapin maakuntakirjastossa
Hillevi Antikainen / Yle

Musiikkiosaston vasta vahatulla parketilla pyörähteli lukuisia pareja välittömästi tanssien alettua klo 14. Osa paikalle saapuneista ujosteli tanssilattian laidalle asetetuilla tuoleilla ja silmämääräisesti arvioiden tanssitettavia eli naisia oli tanssittajia eli miehiä enemmän. Aikaa päästä parketille oli kaksi tuntia eli klo 16 saakka.

- Täytyy sanoa orkesterin pojille, että kuuluttavat sekahaun, niin kaikki saavat tanssia, humpasta hengästynyt läänintaiteilija Hannu Raudaskoski totesi.

Kirjastotanssien tahdit takasi ihan oikea orkesteri Foxy Boys, jonka muodostavat Risto Nyqvist (laulu ja rummut), Seppo Raistakka (kosketinsoittimet) ja Tuomo Tepsa (basso ja laulu).

Raudaskosken mukaan vanhusten päivätansseille on kysyntää ja niitä on järjestettykin jo useampana vuonna. Rahoittajana on Rovaniemen kaupunki.

- Kävin pankissa maksamassa isommanpuoleisen laskun ja tulin sitten tänne. Olen käynyt joka kerta kun näitä kirjastotansseja on järjestetty, muutenkin innokas tanssinharrastaja Arvo Tölli Sinestä tuumasi. Ja vei allekirjoittaneen tuliseen tangoon.

Lue seuraavaksi