Kuopion apteekkiryöstäjät tuomittiin yli kahden vuoden vankeusrangaistuksiin

Kuopion Karttulassa kesäkuussa apteekin ryöstänyt kaksikko tuomittiin kahden ja puolen vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Lisäksi he joutuvat maksamaan asianosaisille yli 20 000 euroa korvauksia.

ryöstö

Kuopion Karttulassa apteekin ilmapistoolilla ja kirveellä uhaten ryöstäneet kaksi miestä tuomittiin tänään kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Reilu kolmikymppiset miehet saivat tuomion ryöstöstä, törkeästä huumausainerikoksesta, varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta.

Miehet saivat kesäkuussa tehdystä ryöstöstä saaliikseen suuren määrän lääkkeitä ja jonkin verran käteistä. Ryöstöhetkellä apteekissa oli viisi henkilökunnan jäsentä sekä muutamia asiakkaita. Miehet tuomittiin maksamaan asianosaisille yli 20 000 euroa vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Syyttäjä vaati miehille rangaistusta törkeästä ryöstöstä. Käräjäoikeuden mukaan kyse oli kuitenkin ryöstöstä, koska ryöstösaaliin rahallinen arvo ei ollut kovin suuri eikä ryöstössä käytetty väkivaltaa eikä sen uhkakaan ollut suuri.