Nuorille uusi työmahdollisuus valmennuksen kautta

Kaakkois-Suomen 4-H yhdistys ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri tarjoavat nuorille työelämänvalmennusta, jonka jälkeen on mahdollisuus työllistyä sosiaali- ja terveysalan yrityksiin.

Kotimaa
Nuoria kävelee kadulla
Yle / Sarah Laukkanen

15 - 24-vuotiaille nuorille on tarjolla uusi työllistymismahdollisuus muistisairaiden parissa.

Kaakkois-Suomen 4H-yhdistys ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri aikovat yhdessä aloittaa nuorten työllistymistä edistävän työelämänvalmennuksen nuorille.

Tarkoitus on, että nuoret pääsevät tekemään palkallista työtä

Helena Puustinen

Valmennuksen suorittaneilla nuorilla on mahdollisuus työllistyä sosiaali- ja terveysalan yrityksiin. Nuoret voivat työllistyä myös 4H-yrittäjänä tai 4H-yhdistyksen työpalvelun kautta.

- Tarkoitus on, että nuoret pääsevät tekemään palkallista työtä, kertoo hankejohtaja Helena Puustinen.

Käytännönläheistä valmennusta

Valmennukset sisältävät neljä eri osa-aluetta: hyvä asiakaspalvelu, tietopaketti muistisairaan henkilön kanssa toimimisesta, muistisairaan henkilön liikunta- ja kuntoilupalvelut sekä pienet arjen palvelut.

- Tavoitteena on, että valmennuksen käynyt nuori hallitsee työn tekemisessä tarvittavat käytännön taidot, kertoo Puustinen.

Loka-marraskuun aikana pidettävät valmennukset alkavat ensi viikolla ja ne järjestetään Savitaipaleella, Ylämaalla, Ruokolahdella ja Joutsenossa.

Vuonna 2014 valmennuksia pidetään myös muissa Etelä-Karjalan kunnissa.