Wihurin säätiö jakoi 10,5 miljoonaa euroa taiteelle ja tieteelle

Kunniapalkinnon sai professori Risto Nieminen ja tunnustuspalkinnon Meta4-jousikvartetti. Tukea myönnettiin yhteensä 512 hakijalle.

kulttuuri

Jenny ja Antti Wihurin rahasto jakoi keskiviikkona palkintoina ja apurahoina yhteensä 10,5 miljoonaa euroa, säätiö kertoo tiedotteessa.

Kunniapalkinnon 30 000 euroa se antoi tekniikan tohtorille, professori Risto Niemiselle tunnustuksena merkittävistä ansioista tieteellisessä tutkimuksessa. Nieminen on kansainvälisesti merkittävä uranuurtaja nanotieteiden ja materiaalifysiikan mallintamisen tutkimuksessa.

Tunnustuspalkinnon 20 000 euroa Wihurin säätiö myönsi Meta4-kvartetille. Säätiö kuvaa Meta4:ää yhdeksi Suomen mielenkiintoisimmista jousikvarteteista. Yhtye konsertoi Wienin ja Moskovan lisäksi muun muassa Lontoossa, Pariisissa ja Shanghaissa. Kvartetin jäsenet ovat Antti Tikkanen, Minna Pensola, Atte Kilpeläinen ja Tomas Djupsjöbacka.

10 000 euron arvoisen Käden taito -palkinnon sai valokuvaaja Rauno Träskelin, joka on kuvannut suomalaista muotoilua, taideteollisuutta ja taidetta vuodesta 1979 alkaen.

Lisäksi säätiö myönsi 1,8 miljoonan euron apurahan sydän- ja verisuonitautien perustutkimukseen Wihurin tutkimuslaitokselle, 1,5 miljoonaa euroa hakemuksetta uudelle lastensairaalalle ja 400 000 euroa taideostoihin ja kuvataiteen erityiskohteisiin.

Säätiö tuki myös muun muassa Kansalliskirjastoa, vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja Aseman Lapsia. Tukea myönnettiin yhteensä 512 hakijalle.